ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Το «τρίγωνο του τρόμου» στο Ρέθυμνο: Ντόπιοι επιτίθενται σε αστυνομικούς για να γλιτώσουν πρόστιμα

0

Ένα ιδιαίτερα περίεργο αλλά καθόλου σπάνιο για την περιοχή περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή του Ρεθύμνου της Κρήτης πριν από τρεις περίπου εβδομάδες. Πρόκειται για συμβάν που έρχεται να επιβεβαιώσει μία καθιερωμένη -πλέον- πρακτική «συμπλοκής» ντόπιων με αστυνομικούς για να γλιτώσουν πρόστιμα για τις παραβάσεις που διαπράττουν.

Όπως είπε στο ethnos.gr αστυνομικός που επιχειρεί στην περιοχή του Ρεθύμνου, ομάδα της ΕΛ.ΑΣ που περιπολούσε σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, έκανε σήμα σε ύποπτο όχημα να σταματήσει για έλεγχο. Το όχημα δεν υπάκουσε στη σήμανση και προσπάθησε να διαφύγει και ακολούθησε καταδίωξη. Ωστόσο, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα κοντά στο χωριό Λιβάδια του Ρεθύμνου.

Στον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε πως ο οδηγός του οχήματος δεν είχε καν δίπλωμα. Ο νόμος 4663/20, ορίζει ότι οποιοσδήποτε συλλαμβάνεται να οδηγεί οποιουδήποτε είδους όχημα, χωρίς να διαθέτει την ανάλογη άδεια οδήγησης, τιμωρείται με φυλάκιση από 1 μήνα έως 1 έτος και πρόστιμο.

Αντί για πρόστιμο ακολούθησε συμπλοκή

Σε αυτή την περίπτωση, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, δεν βεβαιώθηκε καν η παράβαση. Τη στιγμή του ελέγχου, άγνωστο πως, μία ομάδα ατόμων εμφανίστηκε στο σημείο και επιτέθηκε κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες και αντικείμενα με αποτέλεσμα, μέσα σε μόλις λίγα λεπτά, ένας τυχαίος έλεγχος μετατράπηκε σε συμπλοκή.

Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το σημείο και ο οδηγός χωρίς δίπλωμα έκατσε ξανά στη θέση του οδηγού και συνέχισε τον δρόμο του.

Το τρίγωνο του τρόμου

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο ethnos.gr πως δεν είναι λίγες οι φορές που οι συνάδελφοι τους αδυνατούν να κάνουν τη δουλειά τους στην ευρύτερη περιοχή των Ανωγείων, των Ζωνιανών και των Λιβαδιών. Όπως λένε, «οι εγκληματίες απολαμβάνουν στα χωριά τους ένα καθεστώς πλήρους ασυλίας, αφού γνωρίζουν ότι εκεί διαφεύγουν τον έλεγχο και δεν μπορεί κανείς να τους ακουμπήσει».

Ακόμα και όταν πραγματοποιείται μία μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στις περιοχές αυτές, οι αστυνομικοί πολλές φορές ακούνε, σε απόσταση μόλις λίγων δεκάδων μέτρων από το σημείο στο οποίο βρίσκονται, πυροβολισμούς.

Οι επιχειρήσεις Καμπούλ

«Τις επιχειρήσεις αυτές εμείς τις λέμε, χαρακτηριστικά, τύπου «Καμπούλ», διότι χρειάζονται εκατοντάδες αστυνομικοί Ειδικών Δυνάμεων για να πάμε να μισο-κάνουμε τη δουλειά μας» αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου, Ανδρέας Γύπαρης.

Άγριος ξυλοδαρμός ενός Ελληνοκαναδού τον Ιούλιο, αιματηρή επίθεση σε έναν Γάλλο τουρίστα την προηγούμενη εβδομάδα, βασανισμός ενός 69χρονου κτηνοτρόφου, λίγα 24ωρα πριν. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα περιστατικά που σόκαραν την Ελλάδα το 2024 και σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με τις αξίες και τα ήθη που χαρακτηρίζουν την κρητική κοινωνία.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ