ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

«Ο ένοπλος δεν ήθελε να δολοφονήσει το θύμα του - Ήθελε να το βασανίσει» - Θρίλερ πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του κτηνοτρόφου στο Ρέθυμνο

0

 Του έκοψε τη γλώσσα με ψαλίδι προβάτων - Ο λόγος που η έρευνα για το αιματηρό επεισόδιο στην Κρήτη χαρακτηρίζεται εξαιρετικά δύσκολη

Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία που προκύπτουν από την αστυνομική έρευνα για την άγρια επίθεση με πυροβολισμούς με θύμα 70χρονο κτηνοτρόφο στο χωριό του Βιλανδρέδου, στο δυτικό Ρέθυμνο.

Ο κτηνοτρόφος είχε βρεθεί με τραύματα από σφαίρες και κομμένη γλώσσα. Αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι μπορεί το θύμα να δάγκωσε τη γλώσσα του κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών. Η έρευνα, ωστόσο, έδειξε ότι ο δράστης κρατούσε ψαλίδι που χρησιμοποιείται για την «κουρά» (κούρεμα) προβάτων και με αυτό έκοψε τη γλώσσα του 70χρονου. Από την εξέταση των καμερών ασφαλείας του ποιμνιοστασίου προέκυψε επίσης ότι φορούσε στο κεφάλι κάλτσα για να κρύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. από την Κρήτη εξηγεί στο iEidiseis.gr ότι «είναι μία επίθεση πρωτοφανούς αγριότητας. Ο ένοπλος δεν ήθελε να δολοφονήσει το θύμα του. Ήθελε να το βασανίσει, να του προκαλέσει αναπηρία και να στείλει "μήνυμα". Το πυροβόλησε στα χέρια και στα πόδια. Η σφαίρα που κατέληξε στην κοιλιακή χώρα, δεν ήταν από ευθεία βολή, αλλά από εξοστρακισμό. Είναι η σφαίρα που τραυμάτισε τον κτηνοτρόφο στην σπονδυλική στήλη, προκαλώντας πολύ σοβαρό τραυματισμό. Στην ευρύτερη περιοχή -και όχι στο συγκεκριμένο χωριό- υπάρχει δυστυχώς μία "μαύρη παράδοση" από αιματηρές βεντέτες. Τα τελευταία 25 χρόνια έχουν πέσει νεκροί 10 άνθρωποι. Μεταξύ άλλων, μία οικογένεια έχει ξεκληριστεί».

Τα σενάρια για την επίθεση στον κτηνοτρόφο στην Κρήτη

Ο ένοπλος που πυροβόλησε τον 70χρονο, έφτασε στο ποιμνιοστάσιο πεζός και εξαφανίστηκε και πάλι πεζός μέσα από τα βουνά. Αυτός είναι ο λόγος που η έρευνα χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά δύσκολη, καθώς δεν υπάρχουν ίχνη διαφυγής, παρά μόνο οι εικόνες της κάμερας που δείχνουν τον δράστη κατά τη μετάβαση και κατά τη διαφυγή του.

Το υλικό από τις κάμερες, όπως και τα στοιχεία που συνελέγησαν από την αυτοψία στον τόπο της επίθεσης, έχουν σταλεί στην Αθήνα για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Πολύ σοβαρά εξετάζεται από την Ασφάλεια Ρεθύμνου και το σενάριο της κατά παραγγελίας ενέδρας. Δηλαδή ο ηθικός αυτουργός να πλήρωσε κάποιον για να στείλει «μήνυμα» στον κτηνοτρόφο. Ο νούμερο ένα ύποπτος της ΕΛ.ΑΣ. πάντως φαίνεται ότι έχει άλλοθι και πλέον είναι σε μικρότερο βαθμό στο «κάδρο» της έρευνας.

Οι Αρχές εξετάζουν, μεταξύ άλλων, σύνδεση της επίθεσης με περιστατικό που είχε λάβει χώρα τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο 26χρονος γιος του 70χρονου κτηνοτρόφου είχε δεχτεί επίθεση με καυστικό υγρό από δύο άτομα.

Τότε η επίθεση στον γιο του 70χρονου είχε οργανωθεί από 40χρονο, ο οποίος «προσέλαβε» τους δύο δράστες για να προκαλέσουν κακό στον 26χρονο. Οι αστυνομικοί είχαν περάσει χειροπέδες στους δύο φυσικούς αυτουργούς και είχαν ταυτοποιήσει τον 40χρονο ως εντολέα. Ο 40χρονος έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση.

Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι δύο οικογένειες έχουν εδώ και καιρό αντιδικία για λίγα μέτρα γης στο χωριό. Τα σπίτια τους είναι κοντά και η αντιδικία αφορά σε ένα κτήμα.

Περιμένουν να καταθέσει

Εκείνο τώρα που περιμένουν οι Αρχές, είναι η στιγμή που ο 69χρονος θα είναι σε θέση να τους δώσει γραπτώς την κατάθεσή του, μιας και ο δράστης προσπάθησε να φιμώσει για πάντα το θύμα του κόβοντάς του τη γλώσσα με ψαλίδι, τιμωρητικά. Ίσως ξέρει τον άνδρα που προσπάθησε να του αφαιρέσει τη ζωή. Ή ίσως αντάλλαξαν λόγια που «δείχνουν» ποιος μπορεί να κρύβεται από πίσω.

«Είναι διεγερτικός. Έχει ξυπνήσει, αντιλαμβάνεται αλλά είναι διεγερτικός. Φωνάζει… Είναι το σύνδρομο της μονάδας. Είναι λογικό να είναι συγχυτικός, οι γιατροί δίνουν την κατάλληλη αγωγή και πιστεύουμε ότι τις επόμενες δυο – τρεις μέρες θα μπορεί να είναι σε θέση να φύγει από τη μονάδα εντατικής θεραπείας», ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου.

Πάντως, μέχρι στιγμής, οι αρχές έχουν στα χέρια τους το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στη κτηνοτροφική μονάδα όπου, σύμφωνα με πληροφορίες φαίνονται, καρέ – καρέ οι κινήσεις του.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ