ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Κατάληψη Δημοτικού Σχολείου Αγκουσελιανων

0

Ως σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Αγκουσελιανών απευθυνόμαστε σε σας με σκοπό να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια μας για την απόφαση να λειτουργήσει το σχολείο μας ως πενταθέσιο. Η λειτουργία αυτή με τη δημιουργία τμήματος συνδιδασκαλίας μαθητών Ε’ – Στ’ τάξης (σύμπτυξη τμημάτων) θα επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στη μαθητική κοινότητα .

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων σχολείου Αγκουσελιανών μετά από την άκαρπη συνάντηση με τον κύριο Καρβούνη, Διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, προέβη σε έκτακτη συνέλευση με τα μέλη του και μετά από τη σύσσωμη γνώμη όλου του Δ.Σ. και όλων των γονέων αποφάσισε την κατάληψη του δημοτικού σχολείου Αγκουσελιανών μέχρι νεοτέρας. Τα αιτήματα μας τα οποία τα έχουμε γνωστοποιήσει στον κ. Καρβούνη είναι η λειτουργία του σχολείου ως εξαθεσίου, η λειτουργία των τριών τμημάτων του ολοήμερου προγράμματος και η τοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών ειδικότητας και αν είναι δυνατή η κάλυψη εκπαιδευτικού ΠΕ70 που γνωρίζουμε από τη διεύθυνση του σχολείου ότι αιτήθηκε μακροχρόνια αναρρωτική άδεια.

Όσον αφορά τη λειτουργία του σχολείου ως πενταθέσιο, με συνδιδασκαλία Ε’-Στ’ σας γνωρίζουμε για άλλη μια φορά ότι σε αυτό το τμήμα φοιτούν μαθητές με σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες και μαθητές που χρήζουν βοήθειας από εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης με διάθεση όλου του διδακτικού του ωραρίου σε αυτούς και όχι με άλλους μαθητές του σχολείου,γνωματεύσεις και παιδιά που χρειάζονται παράλληλη στήριξη, την οποία τα παιδιά αναγκάζονται να μοιράζονται με τις υπόλοιπες τάξεις του σχολείου!

Έχουμε τη στήριξη όλων των γονέων και κηδεμόνων και τοπικών κοινοτήτων και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων Αγίου Νικολάου  Σταυρωμένου και δημοτικό Σπηλίου.

Ο Δήμαρχος κύριος Ιωάννης Ταταράκης όπως και ο υπεύθυνος παιδείας Αντώνης Τσουρδαλακης στηρίζουν το δίκαιο αίτημά του σχολείου μας να λειτουργήσει ως εξαθέσιο χωρίς σύμπτυξη!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ