ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στο Επιμελητήριο Ρεθύμνης η εκδήλωση παρουσίασης της Δράσης 4.1.2 - «Ενίσχυση Κοινωνικών Επιχειρήσεων»

0

Για τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας και υποβολής των επενδυτικών τους σχεδίων στα πλαίσια προκήρυξης της Δράσης:   4.1.2 – «Ενίσχυση Κοινωνικών Επιχειρήσεων», ενημερώθηκαν όσοι συμμετείχαν στην ενημερωτική εσπερίδα η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Κρήτη» 2021- 2027», η Αναπτυξιακή Κρήτης - εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με παρεμβάσεις τους ο  Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μιχάλης Βάμβουκας, εκπρόσωποι φορέων του Ρεθύμνου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Γιώργος Γιακουμάκης. Κατά τη διάρκεια της πραγματοποιήθηκε αναλυτική παρουσίαση της πρόσκλησης της εν λόγω Δράσης από τους: κυρία Άννα Χατζάκη,  στέλεχος  της Αναπτυξιακής Κρήτης και υπεύθυνη για τη Δράση,  κ. Αριστείδη Φραγκάκη, Διευθυντή της Αναπτυξιακής Κρήτης και τον   κ. Βαλάντη Ξυδιανό – Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση των εισηγητών με τους ενδιαφερόμενους, προς επίλυση αποριών.

Ταυτότητα της Δράσης: Η νέα δράση απευθύνεται σε υπό σύσταση και υφιστάμενους Φορείς Κ.ΑΛ.Ο του άρθρου 3 του Ν.4430/2016, με έδρα στην Περιφέρεια Κρήτης, επιδιώκοντας την προώθηση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και μέσω αυτής στην ενίσχυση της απασχόλησης. Προϋπολογισμός της Δράσης: Ο προϋπολογισμός Δημόσιας Δαπάνης της παρούσας πρόσκλησης ανέρχεται στο ποσό των 2.000.000,00 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο + (ΕΚΤ+) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από Εθνικούς Πόρους. Εύρος χρηματοδότησης:

Ενισχύονται αιτήσεις χρηματοδότησης ύψους από 25.000 έως 70.000 ευρώ. Το ποσοστό Δημόσιας Χρηματοδότησης ανέρχεται στο 100% του προϋπολογισμού της αίτησης χρηματοδότησης. Περισσότερες πληροφορίες για τη Δράση, στις ιστοσελίδες:  www.ank.gr  και  https://www.pepkritis.gr/news/ 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ