ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Αντιτίθεται στις καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση το Δημοτικό Συμβούλιο

0

Την αντίθεσή του στην υλοποίηση συγχωνεύσεων τμημάτων σε σχολεία της Κρήτης και ειδικότερα πολλών σχολείων του Δήμου Ρεθύμνης, που προωθείται από σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, εξέφρασε το  Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου,   στο πλαίσιο της τακτικής Συνεδρίασής του, την π. Δευτέρα  9 Σεπτεμβρίου 2024.

Αξίζει δε να αναφερθεί πως,  λαμβάνοντας υπόψη την ομόφωνη εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, τα υπηρεσιακά έγγραφα των Δημοτικών Σχολείων, το έγγραφο του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Χαμαλευρίου και το έγγραφο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου,  το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει Ψήφισμα (με αριθ. 1/2024)  ενάντια στις καταργήσεις/συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων στην Α/βάθμια εκπαίδευση του Δήμου Ρεθύμνης, μέσω του οποίου να  ζητάει από την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο:

α) Την απόσυρση της σχετικής εγκύκλιου για τη συγχώνευση Τμημάτων ή την αναγκαστική μετακίνηση μαθητών σε σχολεία εκτός της περιοχής κατοικίας τους όταν αριθμός υπερβαίνει για λίγο τον μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τάξη προκειμένου να μην έχουμε διάσπαση τμημάτων παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες στα αρχικά σχολεία υποδοχής.

β) Την μείωση των μαθητών ανά τμήμα, ώστε να διευκολυνθεί και να αναβαθμιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία ειδικότερα στις περιπτώσεις όπου στα τμήματα υπάρχουν μαθητές με μαθησιακές και άλλες δυσκολίες ή μαθητές από άλλες χώρες που δεν γνωρίζουν καλά την ελληνική γλώσσα, όπως συμβαίνει σε αρκετά σχολεία του Δήμου μας.

γ) Την άμεση κάλυψη όλων των  κενών των σχολείων και των αναγκών παράλληλης στήριξης με εξειδικευμένο εκπαιδευτικό για κάθε μαθητή.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ