ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Μανόλης Χνάρης: «Σε εκκρεμότητα παραμένει η ολοκλήρωση της προμήθειας ταρτάν για το γήπεδο Γάλλου του ν. Ρεθύμνης»

0

Τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου ταρτάν για το γήπεδο Γάλλου από το αρμόδιο Υπουργείο, φέρνει με Ερώτηση του στη Βουλή των Ελλήνων, ο Βουλευτής Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μανόλης Χνάρης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Βουλευτής Ρεθύμνης, με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης  Επενδύσεων «..εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  ΠΔΕ 2021 … το έργο “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΑΡΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Α.Κ. ΓΑΛΛΟΥ” στο νομό Ρεθύμνης με ποσό 1.008.515,00 €, με τη χρηματοδότηση της υπόλοιπης προμήθειας ποσού 230.245,00 €, να υλοποιείται από πόρους του Δήμου».

Αν και ο Δήμος Ρεθύμνης προέβη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες με τη διενέργεια Ανοιχτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού, τη σύναψη σύμβασης με ανάδοχο και την καταβολή του ποσού που αφορούσε τη δική του συμμετοχή για την κατασκευή του εν λόγω έργου, εντούτοις όπως τονίζει «…δεν πραγματοποιήθηκε η ολική εξόφληση του κεφαλαίου από την πλευρά του αρμόδιου Υπουργείου, με αποτέλεσμα την παύση των εργασιών και την τελική απένταξη του έργου».

Παράλληλα, ο κ. Χνάρης επισημαίνει ότι « η κατασκευή του έργου παρέμεινε στάσιμη» λόγω της «μεταφοράς έργων που έχουν ήδη ενταχθεί σε νέες Συλλογικές Αποφάσεις Ένταξης στις οποίες συμπεριλαμβανόταν και το επίμαχο» και παρά τις μετέπειτα δεσμεύσεις του αρμοδίου Υπουργού προς τη Δημοτική Αρχή της πόλης μας «… ότι το εν λόγω έργο θα ολοκληρωνόταν είτε με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας είτε με απευθείας χρηματοδότηση» καμία τέτοια ενέργεια μέχρι και σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό για τα ακόλουθα:

  • Δεδομένης της δέσμευσης του για την ολοκλήρωση του έργου είτε με την έκδοση σχετικής τροπολογίας είτε με απευθείας χρηματοδότηση, τι έχετε προτάξει τελικά και
  • Σε κάθε περίπτωση ποιο είναι τελικά το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ