ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Αγίου Βασιλείου για τη κατάληψη στο Δημοτικό Σχολείο Αγκουσελιανών

0

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Αγίου Βασιλείου συμπαραστέκεται και χαιρετίζει τον δίκαιο αγώνα των γονέων και των μαθητών των Αγγουσελιανών, που κατάλαβαν το σχολείο αντιδρώντας στις συγχωνεύσεις τμημάτων, τις περικοπές στα τμήματα του ολοήμερου και την συνδιδασκαλία της Ε΄ με την Στ΄ τάξη.

Οι γονείς και οι μαθητές των Αγγουσελιανών αγωνίζονται να υπερασπίσουν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες - δικαιώματα των παιδιών, που κινδυνεύουν από την απαράδεκτη εγκύκλιο της κυβέρνησης που επιβάλλει τις συγχωνεύσεις για να μειώσει τον αριθμό των εκπαιδευτικών. Επιβάλλει αιματηρές περικοπές και κόφτες στην παιδεία, στην υγεία στις κοινωνικές ανάγκες του λαού και των παιδιών μας για να χρηματοδοτεί απλόχερα τραπεζίτες, εφοπλιστές, μεγάλους ομίλους και τους άκρως επικίνδυνους πολεμικούς ανταγωνισμούς.

Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα τους και μαζί τους διεκδικούμε.

-Να αποσυρθεί η σχετική εγκύκλιος και να μη γίνει καμία συγχώνευση τμημάτων, καμία μετακίνηση μαθητή.

-Να μειωθούν οι μαθητές ανά τμήμα, ώστε να διευκολυνθεί και να αναβαθμιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία.

-Να καλυφθούν τα κενά των σχολείων και οι ανάγκες παράλληλης στήριξης με εξειδικευμένο εκπαιδευτικό για κάθε μαθητή.

Ζητούμε την έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε και την συμπαράστασή του να εκφράσει αλλά να πάρει και πρωτοβουλίες προς την κυβέρνηση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Χαριτάκις Αθανάσιος

Δημοτικός Σύμβουλος Αγίου Βασιλείου

εκλεγμένος με την Λαϊκή Συσπείρωση

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ