ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

ΕΛΜΕ Ρεθύμνου: Μπαίνουνε στο 2ο ΓΕΛ Ρεθύμνου μέσα από μπάρες, καρφιά και υλικά οικοδομής

0

Την Παρασκευή 06/09/2024 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ επισκέφτηκε το 2ο ΓΕΛ Ρεθύμνου μετά από πρόσκληση της διευθύντριας κ. Αλεξάνδρας Ντρουμπογιάννη προκειμένου να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι, να καταγράψουμε και να δημοσιοποιήσουμε τα ανυπέρβλητα προβλήματα  που έχουν δημιουργήσει σε μαθητές, γονείς και διδακτικό προσωπικό τα έργα ανάπλασης στους χώρους περιμετρικά του εν λόγω σχολείου. Μετά από μια μικρή ξενάγηση στο εργοτάξιο του προαυλίου, περνώντας πάνω από μπάρες, καρφιά και υλικά οικοδομής, τα οποία είναι διάσπαρτα παντού, συναντηθήκαμε στο γραφείο με τον Σύλλογο Διδασκόντων και τη Διεύθυνση του 2ου ΓΕΛ, οι οποίοι μας ενημέρωσαν πως:

1. Από τις 21/06/2024, αριθ. πρωτ. 419, έχουν αποστείλει έγγραφο στον Δήμο Ρεθύμνου, την Τεχνική Υπηρεσία, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και το Τμήμα Παιδείας, καθώς και στο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με σειρά καίριων ερωτημάτων αναφορικά με την ασφάλεια, τη λειτουργικότητα και την αισθητική του υπό διαμόρφωση χώρου.

2. Στις 02/09/2024, αριθ. πρωτ. 564, απέστειλαν νέο έγγραφο στους παραπάνω αποδέκτες ζητώντας άμεσα απαντήσεις σε πρακτικά θέματα που θα προκύψουν από τις 11 Σεπτεμβρίου και μετά, χωρίς να λάβουν καμιά απολύτως απάντηση σε κανένα από τα δύο έγγραφα.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου στηρίζει τον Σύλλογο Διδασκόντων και τη σχολική κοινότητα του 2ου ΓΕΛ. Μαζί με τους συναδέλφους ζητάμε και εμείς απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα που πρόσφατα και λόγω των έργων δημιουργήθηκαν. Συγκεκριμένα:

α) Με ποιο τρόπο θα διασφαλιστούν τα προβλεπόμενα από την εκπαιδευτική νομοθεσία (άρθρο 18, παρ. 3, κεφ. Β του ΠΔ 79/2017 / ΦΕΚ 109 Α’) αλλά και από το έγγραφο 143074/ΓΔ4/17-11-2022/ΥΠΑΙΘ για την «Ασφάλεια των μαθητών», όπου απαιτείται οι θύρες εισόδου και εξόδου του σχολείου να παραμένουν κλειστές καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου; Να σημειώσουμε πως από φέτος δεν θα υπάρχει σχολικός φύλακας στο εν λόγω συγκρότημα μετά την αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης του απερχόμενου φύλακα. (Γεγονός που δεν συνιστά τη μοναδική περίπτωση στον νομό).

β) Πώς θα αποφευχθούν οι κίνδυνοι από την απουσία ενδιάμεσου περίκλειστου χώρου ανάμεσα στις αίθουσες και τον δρόμο για τις αίθουσες στην πλευρά της οδού Ασκούτση;

γ) Πώς εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου όταν προβλέπεται χρήση μέρους της αυλής κατά τις απογευματινές ώρες από τον γενικό πληθυσμό; Τηρείται ο υφιστάμενος σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας για περιπτώσεις φυσικών καταστροφών;

δ) Τηρείται ο κανονισμός για τις θέσεις στάθμευσης και για μια θέση ΑΜΕΑ με κατάλληλη σήμανση; Ακόμα, δεν υπάρχει μια βρύση που να μπορεί να έχει πρόσβαση άτομο με κινητικά προβλήματα.

Ως ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να δώσουν τις προσήκουσες απαντήσεις και κυρίως να σκύψουν με προσοχή στα αναφερθέντα προβλήματα και να συνεργαστούν με τις σχολικές κοινότητες του 2ου ΓΕΛ και 2ου Γυμνασίου, ώστε να αντεπεξέλθουν στις απαιτητικές αλλά αναγκαίες προϋποθέσεις για την ομαλή και με ασφάλεια εκπαίδευση όλων των μαθητών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ