ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Αιτήματα προς τα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής από τον Πρόεδρο του ΠΕΣ Κρήτης και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης Γιώργο Γιακουμάκη

0

Δύο έγγραφα υπομνήματα με αιτήματα για θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις του Ρεθύμνου και της Κρήτης, απέστειλε εκ μέρους του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κρήτης (ΠΕΣΚ) και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης ο Πρόεδρος τους, Γιώργος Γιακουμάκης.  Στο πρώτο, το οποίο απευθύνεται στον Υπουργό  Εθνικής Οικονομίας και    Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, ζητείται η  χορήγηση παράτασης καταληκτικής ημερομηνίας συμμόρφωσης επιχειρήσεων, ως προς τη  διασύνδεση συστημάτων POS τα οποία διαθέτουν, με συμβατά με τον Φορολογικό Ηλεκτρονικό Μηχανισμό (ΦΗΜ) ή τον Πάροχο Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης, εταιρικά συστήματα λογισμικού ERP. Το εύλογο αυτό αίτημα αφορά χιλιάδες επιχειρήσεις της χώρας οι οποίες δεν έχουν καταφέρει ακόμη να  διασυνδέσουν τα ERP συστήματα τους με τις αντίστοιχες διατάξεις  POS, μία σύνθετη διαδικασία η οποία απαιτεί την εμπλοκή τόσο των  παρόχων  υπηρεσιών ηλεκτρονικής έκδοσης παραστατικών, όσο και των Τραπεζικών  Ιδρυμάτων  και της   Φορολογικής Διοίκησης. Μετά την παρέλευση της προβλεπόμενης σήμερα καταληκτικής ημερομηνίας (30ης Σεπτεμβρίου 2024), τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος καλύπτουν μία μεγάλη γκάμα παραβάσεων και είναι ιδιαίτερα υψηλά.

Το δεύτερο υπόμνημα απευθύνεται  στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής    Πολιτικής   κ.  Χρήστο Στυλιανίδη, με κοινοποίηση στον Υπουργό  Εθνικής Οικονομίας και    Οικονομικών  κ. Κωστή Χατζηδάκη και στον Αναπληρωτή Υπουργό  Εθνικής Οικονομίας και    Οικονομικών κ. Νίκο Παπαθανάση  και με το οποίο ζητείται η επίσπευση των διαδικασιών καταβολής της εγκεκριμένης χρηματοδότησης του Μέτρου του Μεταφορικού ισοδυνάμου  στις επιχειρήσεις της Κρήτης και εκφράζεται η διαμαρτυρία του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κρήτης (ΠΕΣΚ) για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της καταβολής των αντιστοίχων  ενισχύσεων για τα πραγματοποιηθέντα μεταφορικά κόστη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ