ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Δήμος Ρεθύμνου: Τοποθέτηση νέων φωτιστικών στον Αδελιανό κάμπο

0

   Σχετικά με τη συζήτηση και τις αναφορές περί ελλιπούς φωτισμού στην περιοχή Αδελιανού Κάμπου και Πλατανιά που έχουν ανακύψει τις τελευταίες ημέρες, ο Δήμος Ρεθύμνης κρίνει αναγκαία την ενημέρωση των συμπολιτών.

  Στην συγκεκριμένη περιοχή ο Δήμος Ρεθύμνης έχει ήδη ολοκληρώσει έργα οδικής ασφάλειας, πεζοδρομήσεις, διαγραμμίσεις, ασφαλτοστρώσεις και κυρίως τοποθέτηση νέων φωτιστικών.

Ειδικότερα πρόκειται για τα έργα :   

  1.  Βελτίωση βατότητας παράπλευρου δρόμου ΒΟΑΚ Ρέθυμνο - Ηράκλειο με προϋπολογισμό  280.000 €, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2021.
  2. Ηλεκτροφωτισμός πεζοδρομίων στον Αδελιανό Κάμπο, προϋπολογισμού  100.000€  και ολοκλήρωση στις 21 Μαϊου 2022.
  3. Κατασκευή πεζοδρομίων και δικτύου ηλεκτροφωτισμού τμήματος στον Αδελιανό Κάμπο, προϋπολογισμού  74.400 € και περάτωση στις 2 Αυγούστου 2022.

  Με τις επεμβάσεις αυτές αναβαθμίστηκαν οι υποδομές και  ενισχύθηκε σημαντικά ο ηλεκτροφωτισμός, σύμφωνα  με τις διαπιστωμένες ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών στην περιοχή, η οποία μεταξύ άλλων παρουσιάζει ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον.

  Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι η μέριμνα του Δήμου για την σωστή λειτουργία του δημοτικού φωτισμού είναι διαρκής. Επιπλέον, εκπονείται νέα μελέτη αστικής ανάπλασης η οποία περιλαμβάνει περαιτέρω παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού των υποδομών των γειτονιών του Αδελιανού Κάμπου και του Πλατανιά, μεταξύ των οποίων και τοποθέτηση νέων φωτιστικών στους δρόμους της περιοχής.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ