ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Μελέτη δημιουργίας Ζωνών Πυροπροστασίας σε 12 Οικισμούς του Δήμου Ρεθύμνης, εξετάστηκε σε σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων κι επιστημόνων

0

Η “Μελέτη δημιουργίας ζωνών πυροπροστασίας πέριξ οικισμών, εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων” τέθηκε στο επίκεντρο διευρυμένης συνάντησης εργασίας των εμπλεκομένων θεσμικών φορέων και επιστημόνων, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30-9-2024, στην Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνης.

Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκεια της σύσκεψης, παρουσιάστηκε η πρόταση της μελετητικής ομάδας από τις Δασολόγους - Περιβαλλοντολόγους κ.κ. Σκραπαλιώρη Κονδυλία, Γιαννακάκη Μαρία & Γόγαλη Καλλιόπη, ώστε μετά από τις παρατηρήσεις και προτάσεις που θα κατατεθούν στο πλαίσιο ενός  γόνιμου και εποικοδομητικού  διαλόγου, να συγκροτηθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες πρόληψης και πυροπροστασίας των οικισμών του Δήμου Ρεθύμνης.

Πράγματι, στην παρουσίαση των προτεινόμενων αντιπυρικών ζωνών κατατέθηκαν χρήσιμες παρατηρήσεις, στις οποίες συναίνεσαν όλοι οι συμμετέχοντες καθώς και ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίες θα ενσωματωθούν στην υπό εκπόνηση μελέτη.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη το ανάγλυφο των οικισμών, το δασικό περιβάλλον, τον κανονισμό πυροπροστασίας, τις προϋποθέσεις που θέτει το χρηματοδοτικό πρόγραμμα καθώς και το ποσό χρηματοδότησης, σε συνάρτηση με το μεγάλο αριθμό οικισμών που απαρτίζουν το Δήμο Ρεθύμνης, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη  επέλεξαν τους  12 πρώτους  Οικισμούς οι οποίοι  ανταποκρίνονται στα κριτήρια πού τίθενται για το χαρακτηρισμό του βαθμού επικινδυνότητας των οικισμών.

Εκτιμάται ότι η μελέτη θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Οκτωβρίου και θα υποβληθεί για έγκριση στο Δασαρχείο κατ’ απαίτηση του προγράμματος.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση εργασίας προήδρευσε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Σκορδίλης Γεώργιος και συμμετείχαν :

  • Οι Πρόεδροι των Οικισμών:

Αρχαία Ελεύθερνας κ. Παρασύρης Κων/νος

Ελεύθερνας κ. Νικολούδακης Εμμανουήλ

Πρασσές κ. Περάκης Κων/νος

Ρουσσοσπίτι κ. Νεσφυγές Μηνάς

Φωτεινός – Σωματάς κ.κ. Κολυβάκης Γεώργιος & Φραγκούλης Σπύρος

Χάρκια κ. Κόκκινος Γεώργιος

Πρινές- Βεδέροι κ. Μπεμπής Ευάγγελος &

Μικρά Ανώγεια, Μικρό – Μεγάλο Μετόχι, Αγία Ειρήνη κ. Διακουμάκης Ιάκωβος

  • Ο Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Χασάπης Θεοδόσιος και ο
  • Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας κ. Ποθητός Βασίλης.
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ