ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ

0

Σύμφωνα με τον Γραμματέα της Ν.Ε. Ρεθύμνου του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέα Αντωνίου από τις 7 το πρωί η εκλογική διαδικασία διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

Στο σύνολο της χώρας η  εκλογική διαδικασία άρχισε στις 7 το πρωί, όπως ήταν προγραμματισμένο και θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα - εκτός και αν χρειαστεί να δοθεί παράταση λόγω της μεγάλης συμμετοχής, που αναμένουν οι ιθύνοντες στο ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος είναι ανοιχτός για τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, που με βάση την  απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Δεοντολογίας ψηφίζουν σε 950 εκλογικά τμήματα (στην επικράτεια και σε αρκετές πόλεις του εξωτερικού). Καθένας που προσέρχεται στην κάλπη μπορεί να ψηφίσει, καταβάλλοντας το αντίτιμο των 3 ευρώ και αποκτώντας δικαίωμα συμμετοχής και στον δεύτερο γύρο, την επόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου, που όπως όλα δείχνουν θα χρειαστεί να υπάρξει. 

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και οι αλλοδαποί που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και είναι 16 ετών (γεννηθέντες του 2008) και πάνω. Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι έχουν επίσης τη δυνατότητα να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ανεξάρτητα από το πού διαμένουν ή πού ασκούν το εκλογικό του δικαίωμα στις εθνικές, αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Τα τοπικά στελέχη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μπορούν να ψηφίσουν σε 14 κάλπες που λειτουργούν αντίστοιχα εκλογικά κέντρα του νομού στο Μέγαρο της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου και  στο Λύκειο Περάματος Μυλοποτάμου, στο Δημαρχείο Ανωγείων, στο πρώην Δημαρχείο Γαράζου, στο πρώην Δημαρχείο Άδελε, στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, στο Δημαρχείο Αγίας Φωτεινής, στο πρώην Δημαρχείο Φουρφουρά, στο πρώην Δημαρχείο Αθανάτου Ν. Φωκά, στο ΚΕΠ της Επισκοπής Λαππαίων, στο Δημαρχείο Σπηλίου και στο Δημοτικό Κατάστημα Πλακιά.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ

Κάθε ψηφοφόρος έχει δικαίωμα μόνο ενός σταυρού προτίμησης και για να ψηφίσει απαιτείται να έχει μαζί του έγγραφο ταυτοποίησης, όπως αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή νέου τύπου άδεια οδήγησης. Η συμμετοχή στην διαδικασία απαιτεί επίσης την καταβολή αντιτίμου 3 ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εθνικούς καταλόγους καθώς και όσοι γεννήθηκαν το 2008 , δηλαδή, είναι 16 ετών. Στην περίπτωση των 16χρονων απαιτείται και βεβαίωση ΑΜΚΑ.

Στην περίπτωση των αλλοδαπών ψηφοφόρων απαιτείται να έχουν μαζί τους επιπλέον του εγγράφου ταυτότητας, και την άδεια νόμιμης παραμονής στην χώρα καθώς και βεβαίωση ΑΜΚΑ  ενώ όσοι έχουν Κυπριακή υπηκοότητα θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Κυπριακή ταυτότητα τους και επίσης βεβαίωση ΑΜΚΑ.

Αν κάποιος θέλει να εγγραφεί νέο μέλος ή νέος φίλος, μπορεί να συμπληρώσει σχετικό αίτημα όταν προσέλθει στις κάλπες.

Στην  διαδικασία, λοιπόν, μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι το επιθυμούν. Στην δεύτερη Κυριακή, όμως, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο όσοι ψηφίσουν σήμερα και μάλιστα χωρίς να υπάρχει δέσμευση του τόπου που άσκησαν πρώτη φορά το εκλογικό τους δικαίωμα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ