ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Εορτή των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στην Ενορία Εξάντη

0

Το απόγευμα της Τρίτης, 1ης Οκτωβρίου 2024, παραμονή της εορτής των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Κυπριανού της Ενορίας Εξάντη, όπου χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, συμπαραστατούμενος υπό πλειάδος κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και πλήθους πιστών.

Τον Θείο λόγο, κατόπιν προτροπής του Σεβασμιωτάτου, κήρυξε θεολογικώτατα και ουσιαστικά ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Δραμουντάνης, Εφημέριος της Ενορίας Απλαδιανών, αναφερόμενος στο βίο και τα μηνύματα των τιμωμένων Αγίων, αλλά και εν γένει στην παρουσία των Αγίων και τα μηνύματά τους στη ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας.

Προ της απολύσεως του Εσπερινού, τον Σεβασμιώτατο προσεφώνησε με θερμούς λόγους αγάπης και τιμής ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τσιρίτας, Εφημέριος της Ενορίας Εξάντη, ο οποίος του προσέφερε, εκ μέρους της Ενορίας, Ιερό Εγκόλπιο και τον παρεκάλεσε να επιδώσει εύφημο μνεία καθώς και αναμνηστικό δώρο στον επί σειρά πολλών ετών διακονούντα αφιλοκερδώς την Ενορία κ. Ιωάννη Χρήστου Λιοδάκη.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού αποδέχθηκε με συγκίνηση το πολύτιμο δώρο της Ενορίας και επέδωσε την εύφημο μνεία της Ιεράς Μητροπόλεως στον κ. Ιωάννη Λιοδάκη μαζί με Ιερά Εικόνα της Παναγίας, ευχήθηκε προς όλους με θερμούς λόγους, αναφερόμενος στην τιμή προς τους Αγίους μας, καθώς και στη σπουδαιότητα των διακονημάτων μέσα στην Εκκλησία, ιδιαίτερα δε στη συμμετοχή των παιδιών σε αυτά, και επαινώντας για την έκφραση τιμής προς τον επί σειρά πολλών ετών διακονούντα την Ενορία κ. Ιωάννη Λιοδάκη.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού, προσφέρθηκε πλούσιο κέρασμα προς όλους τους προσκυνητές και εόρτια τράπεζα στην οικία του Εφημερίου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ