ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Το διαχρονικό πρόβλημα του Ρεθύμνου με τα γήπεδα

0

Ένας νόμος όπως είναι το Ρέθυμνο, ο οποίος παρά το μικρό του μέγεθος διαθέτει αρκετό πληθυσμό, καθώς έχει πολλούς φοιτητές αλλά και μόνιμο πληθυσμό θα έπρεπε να υπάρχουν και ανάλογα τον αριθμό γήπεδα όπου θα απασχολούνταν τόσο μικρά παιδιά αλλά όσο και ομάδες οι οποίες θα τα αξιοποιούσαν όπως επιθυμούσαν.

Δυστυχώς, αυτό αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Ρεθύμνου, καθώς υπάρχουν λίγα γήπεδα και μάλιστα τα περισσότερα δεν είναι και σε καλή κατάσταση.

ΓΗΠΕΔΟ ΣΟΧΩΡΑΣ

Το γήπεδο της Σοχώρας το οποίο φιλοξενεί 3 ομάδες (Αστέρας Ρεθύμνου, Ρεθυμνιακός και Α.Ο. Ρ.Ε.Α.) μαζί με τις ακαδημίες τους έχει πολλά ζητήματα που το απασχολούν αλλά αν ρωτήσεις τους ανθρώπους των ομάδων, θα σου πουν ότι αυτό που τους «καίει» και τους στεναχωρεί είναι το ζήτημα της εξέδρας. Και αυτό γιατί από τη στιγμή που γκρεμίστηκε το μέρος όπου φιλοξενούσε τις παλιές εξέδρες, όχι μόνο δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη σε αυτό αλλά φαίνεται ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση.

Στο σημείο τώρα όπου πηγαίνει ο κόσμος για να παρακολουθήσει το παιχνίδι είναι αδύνατον να προστατευτεί από τον ήλιο,.αφού στο σημείο εκείνο όπου το βλέπει συγκεντρώνονται υψηλές θερμοκρασίες όπου καθιστούν αδύνατον για κάποιον να παρακολουθήσει το παιχνίδι.

ΓΗΠΕΔΟ ΜΙΣΙΡΙΩΝ

Στο γήπεδο των Μισιρίων αγωνίζονται 3 ομάδες (Άρης Ρεθύμνου, Δόξα Πλατανέ και Απόλλων, ενώ ο Παναρκαδικός θα παίζει στην Αμνάτο) μαζί με τις ακαδημίες των περισσότερων ομάδων και εκεί αν υπάρχει ένα ζήτημα είναι αυτό με τις τουαλέτες. Είναι σε τέτοια άσχημη κατάσταση οι τουαλέτες στα Μισίρια όπου οι φίλαθλοι αδυνατούν να τις χρησιμοποιούν.

ΓΗΠΕΔΟ ΓΑΛΛΟΥ

Η αλήθεια είναι ότι στο

 Συγκεκριμένο γήπεδο αν δεν αγωνιζόταν επί χρόνια η Επισκοπή και το συντηρούσε, το γήπεδο θα ήταν σε τραγική κατάσταση, ενώ τώρα είναι κάπως καλύτερα αλλά δυστυχώς το γεγονός ότι η ομάδα θα αγωνίζεται στο χωριό της Επισκοπής την εφετινή σεζόν, δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον.

ΓΗΠΕΔΟ ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι ένα γήπεδο που δεν είναι σε πολύ κακή κατάσταση και πέρα από την Ανδρική ομάδα της Ε.Α.Π. εκεί προπονούνται και οι Ακαδημίες της ομάδας. Θα πρέπει σύντομα να ασχοληθούν οι αρμόδιοι και να γίνουν αλλαγές.

ΓΗΠΕΔΟ ΑΡΜΕΝΩΝ

Φυσικά και δεν είναι μόνο τα γήπεδα της πόλης αφού μιλάμε για όλον τον νομό. Το γήπεδο των Αρμένων αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα που οι άνθρωποι της ομάδας όπως και στις περισσότερες ομάδες κάνουν προσπάθειες για να το βελτιώσουν αλλά χωρίς βοήθεια είναι πολύ δύσκολο.

ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Ένα γήπεδο που είχε ανακαινιστεί στα τέλη του 2018  με νέο σύγχρονο συνθετικό χλοοτάπητα, στέγαστρο στην κερκίδα και ολοκαίνουριους και υψηλής τάσης προβολής και δυστυχώς μετατράπηκε σε λίμνη μετά από τη δυνατή βροχόπτωση τον Νοέμβριο του 2020 που είχε ως αποτέλεσμα ο χλοοτάπητας να καταστραφεί, Από τότε μέχρι σήμερα, ο Αστέρας Περάματος που χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο γήπεδο να έχει μετακομίσει σε εκείνος της Αλφάς και να περιμένει μέχρι σήμερα να γίνει κάτι, ώστε να επιστρέψει εκεί.

Κλειστό Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη»

Ένα γήπεδο που κατά το παρελθόν έχει ζήσει μεγάλες στιγμές, συμμετέχοντας σε Εθνικά Πρωταθλήματα και σε κατηγορίες Α’ κατηγορίας με τους CretanKings στο μπάσκετ και Ν.ΟΠΕΡ στο Βόλει κατά κύριο λόγο. Όταν πας να χρησιμοποιήσεις τις τουαλέτες πραγματικά ντρέπεσαι να μπεις μέσα από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται μέχρι σήμερα. Μάλιστα, ένας φίλαθλος ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, έστειλε μια φωτογραφία στο «alanasports» από τη σιδερένια σκάλα που υπάρχει στο «Μελίνα Μερκούρη» και οδηγεί πάνω στο γυμναστήριο.

Αναλυτικά τι ανάφερε:

«Σημερινή φωτό πριν λίγο η σιδερένια σκάλα μέσα στις σκουριές,στο κλειστό Μ.Μ που οδηγεί πάνω στο γυμναστήριο. Μάλλον είναι δύσκολο για τον δήμο Ρεθύμνου,να πληρώσει ένα μεροκάματο σε έναν ελαιοχρωματιστή να την βάψει».

Και άλλα δυστυχώς γήπεδα αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, όπως στα Ζωνιανά και στα Σελλιά όπου και εκεί οι άνθρωποι των ομάδων προσπαθούν να τα φτιάξουν αλλά δεν εξαρτάται από αυτούς. Θα αναφερθούμε και σε άλλα γήπεδα στο μέλλον, με την ευχή τα περισσότερα από αυτά που αναφέραμε σήμερα να έχουν λυθεί.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ