ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στο Ρέθυμνο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β' για τον εορτασμό της 200ετηρίδος των Τεσσάρων Μαρτύρων

0

Ο Α.Θ.Μ ο Κρήτας Πάπας και Πατριάρχης της Μαύρης Ηπείρου, έφτασε στον Ι.Ν. των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων στις 6:30 το απόγευμα. 

Επί της υποδοχής ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Πρόδρομος, οι τοπικές Αρχές, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κληρικών και πιστών. Τιμητικά Αγήματα από μέλη λαογραφικών συλλόγων και φορέων είχαν δημιουργήσει αψίδα υποδοχής. 

Ο Μακαριώτατος ανέβηκε στον θρόνο και προέστη του Πατριαρχικού Πανηγυρικού Εσπερινού ευλογώντας τους πιστούς που είχαν κατακλείσει τον Ιερό Ναό που βρίσκεται στο σημείο όπου καρατομήθηκαν το 1824 οι Νεομάρτυρες Γεώργιος, Αγγελής, Μανουήλ και Νικόλαος. 

Παρέστησαν επίσης ο Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος, ο Εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Επίσκοπος Θεσπιών κ. Παύλος, ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο Μητροπολίτης Αμορίου κ. Νικηφόρος, ο Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Θεόδωρος, ο Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος και ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος

Παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης, οι Αντιδήμαρχοι Ρεθύμνου κ. Μάνος Τσάκωνας, Νίκος Προβιάς και κ. Νεκτάριος Παπαδογιάννης καθώς επίσης εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ