ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Με μεγαλοπρεπή λιτανεία ολοκληρώθηκαν οι τελετές για τους Αγίους Τέσσερις Μάρτυρες

0

Οι κάρες και τα Ιερά Λείψανα των Αγίων, η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Αντιφωνήτριας από τα Μυριοκέφαλα, η πρώτη Εικόνα των Αγίων που ιστορήθηκε το 1836 και το γιαταγάνι, με το οποίο καρατομήθηκαν οι Μάρτυρες Μανουήλ, Νικόλαος, Αγγελής και Γεώργιος το 1824, ήταν στο επίκεντρο της λιτανείας στο στο κέντρο της πόλης. 

Η Δημοτική Φιλαρμονική, αγήματα του στρατού, παραδοσιακών συλλόγων, προσκόπων, των Δοτών Ζωής που κρατούσαν την φλόγα από την κανδήλα των Αγίων, των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού, Ιεροψάλτες και κληρικοί απ' όλη την Κρήτη, συνόδευσαν τα Ιερά Σύμβολα της τοπικής εκκλησίας. 

Επικεφαλής της πομπής ήταν η Α.Θ.Π. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος. Συμμετείχαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ο Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο Μητροπολίτης Αμορίου κ. Νικηφόρος, ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Παύλος και ο Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος

Παρέστησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης και εκπρόσωποι του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας, Φορέων και Συλλόγων. 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ