ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Ξεκίνησε η λειτουργία των πρώτων ειδικών Κέντρων Υγείας

0

Σε λειτουργία τέθηκαν από σήμερα το πρωί 6/4 σε 24ωρη βάση Κέντρα Υγείας για τον κορονοϊό στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο Περιστέρι και στα Καμίνια, ενώ αύριο Τρίτη 7-4 θα ξεκινήσει η λειτουργία των κέντρων σε Ραφήνα και Καλύβια. Η δημιουργία των κέντρων αυτών περιλαμβάνεται στο πλάνο ανασχεδιασμού της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με στόχο την αποκλειστική διαχείρισης περιστατικών Covid-19.

Η δημιουργία τους υλοποιήθηκε προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος έκθεσης των πολιτών, αλλά και του ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στον κορονοϊό, λόγω συνύπαρξης στον ίδιο χώρο ασθενών με λοίμωξη αναπνευστικού και ασθενών με άλλες νόσους τόσο σε δομές της ΠΦΥ, όσο και στα νοσοκομεία.

Το σχέδιο για την ΠΦΥ αποσκοπεί: Στην έγκαιρη ανίχνευση και διαχείριση ενδεχόμενων κρουσμάτων νέου κορονοϊού (με ήπια συμπτώματα που δεν χρήζουν νοσηλείας) σε δομές της ΠΦΥ (Covid-19 ΚΥ). Στην παραπομπή από την ΠΦΥ των περιστατικών που χρήζουν νοσηλείας στα νοσοκομεία. Στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών με χρόνια νοσήματα ή οξεία νόσο, που δεν αφορά σε λοίμωξη του αναπνευστικού, από τις υπόλοιπες δομές της ΠΦΥ (εξαιρουμένων των Covid-19 ΚΥ).

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ