ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Το αληθινό δίλημμα του Γιάννη Λίτινα

0

Λίγες μέρες μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος, ενός δημοψηφίσματος χωρίς πραγματικό νόημα αυτών που θα γράφει το ψηφοδέλτιο επάνω, καθώς η πρόταση των Θεσμών έχει αποσυρθεί, αφού δεν υπάρχει πρόγραμμα, αποκαλύπτεται πλέον σε όλους ποιο είναι το πραγματικό δίλημμα. Σε τι καλούμαστε να απαντήσουμε την ερχόμενη Κυριακή.

Αποκαλύπτεται από τη καθημερινότητα που μας έθεσαν ως δεδομένο οι κυβερνώντες. Αποκαλύπτεται από τις ουρές στις τράπεζες και το πλήρες πάγωμα της αγοράς. Αποκαλύπτεται από τις ακυρώσεις στη βαρειά βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό. Από την αδυναμία καταβολής συντάξεων και επιδομάτων. Από αυτό που δεν θέλαμε να ζήσουμε, και ζούμε. Επειδή οι κυβερνώντες το επέλεξαν.

Και βεβαίως αποκαλύπτεται από τα συνεχόμενα ψεύδη της Κυβέρνησης. Υποσχέθηκαν μια ηλιόλουστη μέρα όταν αποφάσισαν τη διακοπή του προγράμματος της χώρας. Ζούμε τα αποτελέσματα της απόφασης αυτής στη καθημερινότητα. Υποσχέθηκαν ανοικτές τράπεζες. Υποσχέθηκαν κανονική καταβολή των συντάξεων. Υποσχέθηκαν συνέχιση της ομαλής οικονομικής ζωής στη χώρα. Υποσχέθηκαν, με το διάγγελμα του πρωθυπουργού τη Τετάρτη, τις καταθέσεις των ελλήνων πολιτών και το άνοιγμα των Τραπεζών την ερχόμενη Τρίτη. Γνωρίζουν ότι τίποτα από τα δυο δεν είναι σε θέση να το εγγυηθούν, αλλά συνεχίζουν να ψεύδονται.

Τη Κυριακή στο αποκαλυπτόμενο πλέον δίλημμα, ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, τους όρους και τους κανόνες της, την ασφάλειά της και τα γεωστρατηγικά οφέλη της χώρας,  ή ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ με την διεθνή απομόνωση, την εθνική ταπείνωση και την αδυναμία λειτουργίας έστω και με συμβατικό τρόπο του Κράτους, οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν με ψυχραιμία, σκεπτόμενοι το μέλλον τους και των παιδιών τους.

Εμείς επιλέγουμε το ΝΑΙ. Ένα ΝΑΙ που απευθύνεται και προς το εσωτερικό  της χώρας και προς το εξωτερικό. Στο εσωτερικό δηλώνουμε ότι θέλουμε σταθερότητα, σιγουριά και δυνατούς συμμάχους. Στο εξωτερικό δηλώνουμε ότι θέλουμε άλλους όρους, αλλά θέλουμε, επιδιώκουμε να συνεχίσουμε ΜΕ το ασφαλέστερο περιβάλλον στον πλανήτη. Με τα πιο ανεπτυγμένα κράτη της υφηλίου.

Λέμε και ψηφίζουμε ΝΑΙ για μια Ελλάδα της Ευρώπης. Λέμε ΝΑΙ για την συνέχιση του ΕΥΡΩ στη χώρα μας. Χωρίς παιχνίδια, ψεύτικες υποσχέσεις και ανακόλουθες διαπραγματεύσεις. Βάζουμε ΣΤΑΥΡΟ στην επιλογή ΝΑΙ. Για τη χώρα, τους πολίτες, τα παιδιά μας.

ΛΙΤΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ