ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

"Ρέθεμνος. Σημεία των Καιρών" του Μάνου Γοργοράπτη

0

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΙΣ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου του Μάνου Χ. Γοργοράπτη, «Ρέθεμνος. Σημεία των Καιρών», που θα γίνει την Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017 στις 6 το απόγευμα, στη μεγάλη αίθουσα του «Κινηματογράφου ΠΑΝΤΕΛΗΣ».

Το βιβλίο θα προλογίσουν η δημοσιογράφος Αθηνά Πετρακάκη, ο επιχειρηματίας Μανόλης Κυδωνάκης και ο ηθοποιός - σκηνοθέτης Θωμάς Καντιφές. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο εκπαιδευτικός Νίκος Δερεδάκης.

O αναγνώστης στις σελίδες του βιβλίου, θα κάμει μια αναδρομή στην πολιτεία του χτες. Θα γευτεί γαλακτομπούρεκο στο Γρηγοριάδη, μυρωδάτο ψωμί στο Τζέλησι και παγωτό κασάτο στο Νικολαΐδη, θα αγοράσει υφάσματα απ’ το Δασκαλάκη, καπέλα απ’ το Μπαρμπουνάκη, όσπρια απ’ το Μυλωνάκη και τον Κουτσουράκη και χειροποίητα μακαρόνια στο Γαγάνη. Θα χορτάσει στου Σιμιτζή, θα ψωνίσει τα χρειαζούμενά του απ’ του Συμσίρη, θα «ξαναβρεί το φως του» με γυαλιά απ’ του Πλατύρραχου, θα δωρίσει πορσελάνες απ’ του Κυδωνάκη, θα συγκινηθεί με μια ταινία στο θερινό «ΣΙΝΕ ΠΑΝΤΕΛΗΣ», θα φωτογραφηθεί στου Τριαντάφυλλου και στου Κουγιτάκη και θα παραγγείλει έπιπλα απ’ του Σπυριδάκη. Θα θυμηθεί και άλλους αγαπημένους, μα όχι ξεχασμένους Ρεθεμνιώτες…

Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου ο αναγνώστης θα παραστεί στα εγκαίνια του Κολυμβητρίου  και του πρώτου υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος στο Ρέθυμνο, θα ανάψει κεράκι στο νέο Ι. Ναό του Πεταλιώτη, θα δει να γκρεμίζεται ο παλιός ναός των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, θα σταθεί προσοχή στην έπαρση της σημαίας στην παραλία και θα κάμει βόλτα σε σημεία που είτε δεν υπάρχουν πια, είτε άλλαξαν άρδην…

Παράλληλα, θα περιεργαστεί φωτογραφίες ανέκδοτες ως σήμερα. Μέσα απ’ αυτές ο Ρεθεμνιώτης θα κάμει μια αναδρομή σε ένα Ρέθεμνος πιο αγνό, πιο φιλικό, πιο αλληλέγγυο. «Πυξίδα» για τη σημερινή πολιτεία που μέσα στο χρόνο συνεχίζει να γράφει την ιστορία της.

%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%cf%84%ce%af%cf%84%ce%bb%ce%bf

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ