ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου: "Η γλώσσα της πεταλούδας"

0

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ.) την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 θα προβάλλει την τελευταία ταινία από το αφιέρωμα στις ισπανόφωνες παραγωγές, «Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ», ολοκληρώνοντας την συνεργασία με τις πρεσβείες Ισημερινού, Ισπανίας , Αργεντινής και τo Ινστιτούτο Θερβάντες Αθήνας.

Περίληψη

Βασισμένη σε τρία διηγήματα του Μανουέλ Ρίβας γραμμένα το 1996, η ταινία του Χοσέ Λουίς Κουέρδα, αφηγείται την ιστορία του Μόντσο, ενός οκτάχρονου αγοριού που στα τέλη του '36 πηγαίνει στο σχολείο ξεκινώντας τη θητεία του στη μάθηση και στη ζωή, με καθοδηγητή τον ιδιόρρυθμο δάσκαλό του. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, αρχή του ισπανικού εμφυλίου πολέμου, οι αξίες και οι αρχές που ο δάσκαλος του έχει εμφυσήσει, θα ανατραπούν, καθώς θα παρακολουθήσει τον στραγγαλισμό της δημοκρατίας από το καθεστώς του Φράνκο και θα «υποστεί» μια βίαιη και τραυματική ενηλικίωση.

Η ταινία απέσπασε 6 βραβεία και 19 διακρίσεις.

Πρωτότυπος τίτλος: La lengua de las mariposas

Έτος παραγωγής: 1999

Είδος: έγχρωμη

Χώρα: Ισπανία

Γλώσσα: Ισπανικά

Διάρκεια: 96’

Σκηνοθεσία: José Luis Cuerda

Σενάριο: Rafael Azcona, Manuel Rivas, José Luis Cuerda

Ηθοποιοί: Manuel Lozano, Fernando Fernán Gómez, Uxia Blanco

Φωτογραφία: Javier Salmones

Μουσική: Alejandro Amenábar

Η ταινία θα προβληθεί στον κινηματογράφο «Απόλλων», Μεσολογγίου 18 (Παλιά πόλη) στις 6 μ.μ. Εγγραφές νέων μελών στην είσοδο του κινηματογράφου από τις 5.30 μ.μ.

Γενική είσοδος 5 €, για τα μέλη της ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ. και φοιτητές-εκπαιδευτικοί 3 €.

Πληροφορίες: [email protected] / 28310 29846. Fb: ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ