ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Υποχωρούν οι νοτιάδες, έρχεται το βοριαδάκι στην Κρήτη

0

 Αίθριο καιρό περιμένουν οι μετεωρολόγοι την Παρασκευή στην Κρήτη. Οι ισχυροί νοτιάδες υποχωρούν και έρχεται το βοριαδάκι να ανακουφίσει το νησί από την αποπνικτική ατμόσφαιρα και τις υψηλές θερμοκρασίες των δύο τελευταίων 24ωρων.

Σύμφωνα με τη γενική πρόγνωση του meteo.gr/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών:

"Αίθριος γενικά καιρός με τοπικές νεφώσεις. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια. Άνεμοι έως 4-5 μποφόρ. Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις κυρίως μετά τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 2 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 5 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και τοπικά στα νότια έως 5 μποφόρ".


H EMY στην πρόγνωσή της για την Κρήτη προβλέπει:

Γενικά αίθριος καιρός.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 

meteo.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ