ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 8ο κυνήγι θησαυρού την Μαυροκαφαδιάς

0

Την περασμένη Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε στο Ατσιπόπουλο και στο χώρο του Πολιτιστικού μας Συλλόγου , το 8ο κυνήγι θησαυρού. Διοργανώτρια αρχή του κυνηγιού ήταν η περυσινή νικήτρια ομάδα ΠΑΠΑΡΑΤΣΙ. Συμμετείχαν 5 ομάδες και πάνω από 100 διαγωνιζόμενοι. Την επιτροπή διοργάνωσης αποτελούσαν  μέλη της ομάδας ΠΑΠΑΡΑΤΣΙ.

Οι γρίφοι του παιχνιδιού ήταν 24 και τα θέματά τους αφορούσαν την ιστορία, γεωγραφία κ.λ.π του χωριού μας. Πολλά στοιχεία των θεμάτων αντλήθηκαν από  βιβλία  τα οποία αναφέρονται στο ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟ .

Οι περισσότερες ομάδες είχαν το αρχηγείο τους στην αυλή του Πολιτιστικού Συλλόγου. Προσπαθούσαν να απαντήσουν στους πραγματικά πολύ ευρηματικούς γρίφους, αξιοποιώντας τις γνώσεις τους πάνω στην ιστορία του χωριού μας και αντιμετωπίζοντας τις ασκήσεις πλοήγησης μέσα από τα κρυμμένα ενδεικτικά στοιχεία , που ήταν διασκορπισμένα σε ολόκληρο το χωριό, καθώς και όπου αλλού είχαν σκεφτεί οι διοργανωτές του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι ξεκίνησε στις 11.00π.μ με μεγάλη όρεξη, κέφι, ζωντάνια από όλες τις ομάδες και τους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους. Ο λόγος; Μα το κυνήγι, το ψάξιμο, η ένταση, η αγωνία ιντριγκάρουν, αλλά παράλληλα εξιτάρουν και τη φαντασία, οπότε η επιτυχία θεωρείται σχεδόν δεδομένη.

Ενδεικτικά αναφέρουμε 3 γρίφους από τους 24.

Γρίφος 4ος:  O Δρόμος της Πίστης και της Αυτοθυσίας καταλήγει τα πάντα στην Ελευθερία…

Γρίφος 10ος: 9C^{2}M+M^{5}==ΛΥΣΗ

Γρίφος 16ος  Η περιοχή ήταν πλούσια σε δίκταμους και χαρούπια. Αρεσε στον μεγάλο οπλαρχηγό να πηγαίνει βόλτες εκεί. Που και που άναβε και κανένα κερί.

Στις 16.15μ.μ η ομάδα «ΑΠΑΤΣΙΙ» με αρχηγό το Μιχάλη Δημητρακάκη βρήκε το θησαυρό και το παιχνίδι μετά από 5,5 ώρες συναρπαστικής περιπέτειας τελείωσε, με όλες τις ομάδες να έχουν φτάσει στον τελευταίο γρίφο.

Οι ομάδες που έλαβαν μέρος ήταν οι εξής:

1η : ΑΠΑΤΣΙ

2η : ΚΑΠ….ΑΤΣΙ

3η : ΞΕΝΟΜΠΑΤΕΣ

4η : ΝΤΑΜΟΥΣΤΟΣ

5η : Scorpios

Ακολούθησε η βράβευση των νικητών και αναμνηστικές φωτογραφίες. Παράλληλα η νικήτρια ΑΠΑΤΣΙ ομάδα υποσχέθηκε ότι του χρόνου θα διοργανώσει το 9ο κυνήγι θησαυρού για την Μαυροκαφαδία. Στη συνέχεια ακολούθησε φαγοπότι και χορός στην αυλή του Πολιτιστικού μας Συλλόγου.

 Αυτό που αποκόμισαν από το παιχνίδι τόσο οι διοργανωτές του κυνηγιού, όσο και οι συμμετέχοντες είναι ότι η μεγαλύτερη δύναμη του κρυμμένου θησαυρού εκτός της διαγνωστικής του φυσιογνωμίας και των βραβεύσεων, είναι η συμμετοχή των ομάδων σε μια συλλογική δράση με κοινές επιδιώξεις στην περιπέτεια, την ευρηματικότητα , τη φαντασία.

Ως Πολιτιστικός Σύλλογος θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά πρωτίστως  την επιτροπή της ομάδας ΠΑΠΑΡΑΤΣΙ για την τέλεια διοργάνωση του παιχνιδιού, όλους τους συμμετέχοντες και γενικά όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίησή του καθώς και τους παρακάτω χορηγούς:  Χατζάκης ξηροί καρποί,  χαρτικά απορρυπαντικά Βερνάδου Παγώνα, Αφοί Μαθιουδάκη-Φούρνος, Αντωνάκης κρέατα στο Ατσιπόπουλο, Κανακάκης –Ζαχαροπλαστείο, Λιανδρής-ΣΥΝΟΛΟ, αναψυκτικά  Περνιεντάκης, γεωπωνικό <<καλιεργειν>>της Ελπίδας Ροδινού, CUP, TIM SOUND, MANKA.

Το νέο μας ραντεβού είναι του χρόνου. Να είστε όλοι καλά. Σας ευχαριστούμε.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟΥ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ