ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Απολογούνται για πλημμελήματα οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση με τα όπλα

0

Η αρμόδια εισαγγελέας έκρινε με βάση το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας ότι σε βάρος τους πρέπει να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για σύσταση συμμορίας, παράνομη εισαγωγή όπλων και πυρομαχικών, μεταφορά, εμπορία, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Αύριο στις 11 το πρωί θα απολογηθούν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση που σύμφωνα με την Αστυνομία αφορά στην παράνομη εισαγωγή, μεταφορά και εμπορία όπλων και πυρομαχικών.

Η αρμόδια εισαγγελέας έκρινε με βάση το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας ότι σε βάρος τους πρέπει να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για σύσταση συμμορίας, παράνομη εισαγωγή όπλων και πυρομαχικών, μεταφορά, εμπορία, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Με λίγα λόγια, οι δικαστικές αρχές θεωρούν ότι τα στοιχέια που συμπεριλαμβάνονται στην δικογραφία δεν στοιχειοθετούν κακουργηματικές πράξεις.

Με βάση το άρθρο 246 του κώδικα ποινικής δικονομίας η εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια κύριας ανάκρισης για την υπόθεση. «Πολύ κακό για το τίποτα» σχολίασε ο συνήγορος υπεράσπισης Γιώργος Κοκοσάλης. «Η δίωξη που ασκήθηκε δικαιώνει τις αιτιάσεις και τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης γιατί αρχικά όλοι μιλούσαν για κακουργηματικές διώξεις. Θα δείτε ότι στην πορεία όλοι ή οι περισσότεροι θα αθωωθούν», πρόσθεσε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ