ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Συνεργασία για την ελαιοκαλλιέργεια μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΣΕΔΗΚ

0

"Στην κατεύθυνση θεσμικής συνεργασίας συμφωνήσαμε να είμαστε σε ανοιχτό, συνεχή και ειλικρινή διάλογο"

Με τον Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης συναντήθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης. Η συζήτηση κινήθηκε πάνω στη βάση της παραδοχής ότι η ελαιοκαλλιέργεια αποτελεί κλάδο τεράστιας στρατηγικής σημασίας για το νησί της Κρήτης αλλά και το ότι η προστασία των ελαιοκαλλιεργειών και η αμεσότητα των πρωτοβουλιών αποτελούν βασική προτεραιότητα.

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΕΔΗΚ και Δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινό, τον Δήμαρχο Ρεθύμνου και Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου, Γιώργο Μαρινάκη, τον Γραμματέα και Αντιπρόεδρο Ηρακλείου, Μανώλη Χαιρέτη και τον Αντιπρόεδρο και Δήμαρχο Μαλεβιζίου, Μενέλαο Μποκέα και μέλη της διοίκησης με κεντρικό θέμα την ανάπτυξη της συνεργασίας με τον Σύνδεσμο, ο Λ.Αυγενάκης τόνισε το σπουδαίο έργο του ΣΕΔΗΚ, με κύριο στόχο την ενδυνάμωση και ενίσχυση των Ελαιοκόμων Κρήτης.

Στη συζήτηση τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της ελαιοκομίας στο νησί και κατ’ επέκταση στη χώρα μας, για το ζήτημα της καταπολέμησης του δάκου, τις προοπτικές εξέλιξης, καθώς και στα μέτρα που έχουμε λάβει ως ΥΠΑΑΤ για την προστασία του ελαιολάδου και των παραγωγών.

"Στην κατεύθυνση θεσμικής συνεργασίας συμφωνήσαμε να είμαστε σε ανοιχτό, συνεχή και ειλικρινή διάλογο" - τόνισε ο Υπουργός.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ