ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Facebook: Πως να δείτε αν υπήρξε κακόβουλη πρόσβαση στο λογαριασμό σας

0

Πριν δύο εβδομάδες, το Facebook γνωστοποιούσε ότι έπεσε θύμα hacking, με τους hackers να αποκτούν σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση πλήρη πρόσβαση σε 50 εκατομμύρια λογαριασμούς.

Με βάση την έρευνα η οποία έχει ξεκινήσει από τη μέρα εκείνη, το Facebook προχώρησε σήμερα στη δημοσιοποίηση περισσότερων πληροφοριών για το hacking. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι με βάση τα τελευταία δεδομένα, ο αριθμός των λογαριασμών που έπεσαν θύματα της επίθεσης ανέρχονται σε 29 και όχι 50 εκατομμύρια. Αν έχετε απορία για το αν ο δικός σας λογαριασμός περιλαμβάνεται σ' αυτούς που είχαν πρόσβαση οι hackers, αρκεί να επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα όπου σε ειδικό μπλε πλαίσιο -αν και στην αγγλική γλώσσα- αναγράφεται η σχετική πληροφορία.

Από τους 29 εκατομμύρια λογαριασμούς, υπήρξε διαρροή συγκεκριμένων πληροφοριών από τα 15 εκατομμύρια από αυτούς, όπως του πλήρη ονόματος, της email διεύθυνσης και του τηλεφωνικού αριθμού του κάθε χρήστη. Για τους υπόλοιπους 14 εκατομμύρια λογαριασμούς, το hacking ήταν πιο αποτελεσματικό αφού εκτός από τις παραπάνω πληροφορίες, υπήρξε πρόσβαση σε πρόσθετες πληροφορίες του χρήστη όπως την τοποθεσία που έχει δηλώσει, τη συσκευή που χρησιμοποιεί, τις σελίδες που ακολουθεί, το φύλο του και τη θρησκεία του. Όπως αναφέρει το Facebook, οι hackers δε δημοσίευσαν οτιδήποτε σε προφίλ των χρηστών με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας μέχρι στιγμής.

Σε περίπτωση που ο λογαριασμός σας περιλαμβάνεται σε αυτούς που έχει υπάρξει κακόβουλη πρόσβαση, δε χρειάζεται να κάνετε κάτι να τον προστατεύσετε αφού σύμφωνα με το Facebook δεν υπήρχε οποιαδήποτε διαρροή κωδικού από τη στιγμή που οι hackers είχαν πρόσβαση στα tokens για να μπορούν να μπουν σε κάθε λογαριασμό. Μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση, το Facebook διέγραψε τα tokens αυτά προχωρώντας στην έκδοση νέων, κάτι που οδήγησε στην αποσύνδεση όλων αυτών των λογαριασμών και στην ανάγκη των χρηστών να ξανασυνδεθούν.

Η έρευνα συνεχίζεται και μελλοντικά το Facebook θα δημοσιοποιήσει περισσότερες πληροφορίες.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ