ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

H πρωταθλήτρια της Μάλτας, Βαλέτα, προσέφερε διετές συμβόλαιο στον Γιουσέιν Μπολτ.

0

@usainbolt

Ο τζαμαϊκανός πρώην σπρίντερ, Γιουσέιν Μπολτ, δέχτηκε πρόταση για διετές συμβόλαιο από τη Βαλέτα, πρωταθλήτρια ομάδα της Μάλτας.

Ο Μπολτ έπαιζε πριν για την Αυστραλέζικη Σέντραλ Κόαστ Μάρινερς, αλλά μετά τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις για την υπογραφή συμβολαίου, δεν συμμετέχει πλέον στην ομάδα. Πρόσφατα μάλιστα, βοήθησε να πάρουν τη νίκη απέναντι στη ΜακΑρθουρ Σαουθ Γουέστ Γιουνάιτεντ, σημειώνοντας τα δύο από τα τέσσερα γκολ της ομάδας του. Οι Σέντραλ Κόαστ Μάρινερς βρίσκονται τώρα στην 9η θέση και οι αποδόσεις δείχνουν ότι θα χάσουν στον επόμενο αγώνα τους με την Μελβούρνη Βίκτορυ για την Α-Λιγκ στο στοίχημα της Sportingbet.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του μαλτέζικου συλλόγου εξήγησε ότι η πρόταση αυτή στον Μπολτ αντικατοπτρίζει τις φιλοδοξίες της Βαλέτα να περάσει στη φάση των ομίλων του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Σε δήλωσή του στο ESPN, o Γκαστόν Σλίμεν ανέφερε ότι «ένας πρωταθλητής είναι πάντα ευπρόσδεκτος» και ότι στη Βαλέτα πιστεύουν ότι «τίποτα δεν είναι αδύνατο».

Η Βαλέτα, πρωταθλήτρια της Μάλτας, αγοράστηκε τον Σεπτέμβριο από τον όμιλο Σανμπάν που εδρεύει στο Αμπού Ντάμπι. Ο νέος μεγαλομέτοχος στοχεύει να οδηγήσει την ομάδα για πρώτη φορά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού η Βαλέτα ποτέ μέχρι τώρα δεν κατάφερε να προχωρήσει πέρα από τα προκριματικά. Φέτος μάλιστα, η Αλβανική Κούκσι την απέκλεισε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στη συνέχεια η Βοσνιακή Ζρίνσκι, την απέκλεισε και από τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Ωστόσο, ο 32χρονος οκτάκις χρυσός ολυμπιονίκης απέρριψε την πρόταση των Μαλτέζων για διετές συμβόλαιο.

Όπως δήλωσε σχετικά ο μάνατζερ του Μπολτ, Ρίκι Σιμς, «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον Γιουσέιν ως ποδοσφαιριστή, καθώς δεχόμαστε συχνά παρόμοιες προτάσεις. Ωστόσο, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Γιουσέιν δεν επιθυμεί να υπογράψει συμβόλαιο με τη Βαλέτα».

Ως απάντηση στις δηλώσεις Σιμς, ο διευθύνων σύμβουλος της Βαλέτα, Γκαστόν Σλίμεν ευχήθηκε στον Γιουσέιν Μπολτ εκ μέρους της ομάδας «το καλύτερο για την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία» και πρόσθεσε ότι «η προσφορά της Βαλέτα θα συνεχίσει να ισχύει».

Η επόμενη περίοδος μεταγραφών του αυστραλιανού πρωταθλήματος ξεκινά στις 3 του ερχόμενου Ιανουαρίου. Ωστόσο, όλα είναι ρευστά και κανείς δεν γνωρίζει αν ο Μπολτ θα υπογράψει τελικά με τη Σέντραλ Κοστ έστω για το υπόλοιπο της σεζόν. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Σέντραλ Κοστ, Σον Μίλεκαμπ, ανέφερε ότι «είναι πολύ νωρίς για να δουν αν ο Μπόλτ, ο οποίος είναι ακόμα υπό δοκιμή, θα κερδίσει ένα συμβόλαιο από το σύλλογο».

Και παρότι ο Μπολτ, έγινε πρωτοσέλιδο κι έκανε το γύρο του κόσμου, όταν πέτυχε τα δύο γκολ με τη φανέλα της Σέντραλ Κοστ, δεν κατάφερε ακόμα να διαλύσει τις αμφιβολίες των παραγόντων του ποδοσφαίρου, για το αν η μετάβαση του από τον στίβο θα είναι τελικά επιτυχημένη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ