ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Facebook θα ενσωματώσει ξανά τον Messenger στο βασικό app του

0

Ο Messenger ενδέχεται να επιστρέψει στο βασικό app του Facebook, ώστε οι χρήστες του να έχουν πρόσβαση στο feed και στα μηνύματα τους από ένα μέρος, σύμφωνα με την ερευνήτρια ασφαλείας Jane Manchun Wong που είχε τη δυνατότητα να δει τη δοκιμή.

Το εικονίδιο του Messenger app ενδέχεται να παραμείνει, αλλά αντί να εκκινεί μία ξεχωριστή εφαρμογή θα ανοίγει το Facebook οδηγώντας τον χρήστη απευθείας στο τμήμα της εφαρμογής του κοινωνικού δικτύου με την ονομασία «Chats». Κατά αυτό τον τρόπο λειτουργούσε περίπου πριν ανεξαρτητοποιηθεί από το Facebook και γίνει ξεχωριστό app το 2011 και πριν αφαιρεθεί ολοκληρωτικά από την βασική εφαρμογή του Facebook τρία χρόνια αργότερα.

Για ποιο λόγο όμως το Facebook θέλει να επιστρέψει στο… 2011; Σύμφωνα με την Wong, το Facebook έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο του για να «ενσωματώσει» όλες τις υπηρεσίες messaging σε μία. Η εταιρεία, σχεδιάζει να ενοποιήσει τα messaging apps WhatsApp, Messenger και Instagram εφαρμόζοντας «end-to-end» κρυπτογράφηση για να εξασφαλίσει την ιδιωτικότητα των χρηστών και την προστασία των δεδομένων τους. Οι παραπάνω εφαρμογές θα είναι ανεξάρτητες, αλλά θα βασίζονται στην ίδια υποκείμενη αρχιτεκτονική. Σύμφωνα με αναφορές, χιλιάδες developers εργάζονται στο εγχείρημα, με το Facebook να επιθυμεί να ολοκληρώσει την διαδικασία «ενοποίησης» στα τέλη της χρονιάς που διανύουμε ή στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Οι δοκιμές φαίνεται πως βρίσκονται ακόμα στα αρχικά στάδια, με την Jan Manchun Wong να λέει πως το τμήμα «Chats» περιορίζεται για την ώρα σε απλό κείμενο, χωρίς να υποστηρίζει κλήσεις, βίντεο, φωτογραφίες ή «reactions». «Για κάτι τέτοιο, είναι απαραίτητο να εκκινήσεις το Messenger app» δήλωσε η Wong και συμπλήρωσε ότι πιστεύει πως το Facebook θα διατηρήσει και τις τρεις εφαρμογές, καθώς «εξυπηρετούν διαφορετικές αγορές».

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ