ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άνοιξε χθες η αυλαία του 4ου Summer Camp

0

Με παιδικές φωνές, χαμόγελα και… μπάσκετ γέμισε το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», καθώς από χθες ξεκίνησε το 4ο Summer Camp που διοργανώνεται και φέτος από το Ρέθυμνο BC. Η ανταπόκριση από τους μικρούς φίλους του αθλήματος είναι για ακόμα μία χρονιά μεγάλη, ικανοποιώντας άπαντες που μετέχουν σε αυτήν τη σημαντική προσπάθεια. Το τεχνικό επιτελείο του Ρέθυμνο Cretan Kings και του Ρέθυμνο BC, που αποτελείται από τους Σταύρο Μυκονιάτη, Γιάννη Γκιουλέα, Αντώνη Νταλιάνη, Γιάννη Γαβαλάκη, Στέφανο Δαμανάκη και Μιχάλη Τρούλη, μυεί τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες στις βασικές αρχές του μπάσκετ, με στόχο να αγαπήσουν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης αλλά και να μάθουν την έννοια της συνεργασίας.

Η μεγάλη γιορτή του μπάσκετ συνεχίζεται με προπονήσεις καθημερινά από τις 8.30 έως τις 13.30 και θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουλίου.

Μάλιστα, «ποδαρικό» στη διοργάνωση έκανε ο πρώην παίκτης της ομάδας μας και νυν του ΠΑΟΚ, Απόλλωνας Τσόχλας, ενώ σήμερα το «παρών» έδωσε ο Χριστόφορος Ραζής, οι οποίοι μίλησαν στα παιδιά για τις μπασκετικές του εμπειρίες, δίνοντας τους πολύτιμες συμβουλές.

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι οι: COSMOTE, ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ, Μανουκαράκης Α.Ε., Εκδοτικές Επιχειρήσεις Καλαϊτζάκης, Anysma, Haagen Dazs, ενώ τη διοργάνωση στηρίζει και το τμήμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο β’ προπονητής του Ρέθυμνο Cretan Kings και επικεφαλής προπονητής του 4ου Summer Camp, Σταύρος Μυκονιάτης, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συμμετοχή των παιδιών, αναλύοντας τον τρόπο δουλειάς του καμπ. «Αρχικά να πω ότι έχουμε δύο εντελώς διαφορετικές προπονήσεις το πρωί με το απόγευμα.

Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση των παιδιών με τη συμμετοχή να έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το μπάσκετ έχει μεγάλη απήχηση, βλέποντας τις συμμετοχές των παιδιών. Χθες ξεκίνησε το πρόγραμμα και συνεχίζεται σήμερα. Μάλιστα, «ποδαρικό» στη διοργάνωση έκανε ο πρώην παίκτης μας Απόλλωνας Τσόχλας και σήμερα μας επισκέφθηκε ο Χριστόφορος Ραζής με σκοπό να μιλήσουν στα παιδιά και να τους μεταφέρουν τις εμπειρίες από την μπασκετική τους σταδιοδρομία αλλά και το πως έκαναν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο σε αυτήν την ηλικία. Θα συνεχιστεί το ίδιο πρόγραμμα και τις επόμενες εβδομάδες. Πιστεύουμε ότι παρά την κούραση οι συμμετέχοντες θα διασκεδάσουν και θα περάσουν καλά.

Το πρωινό τμήμα αφορά στην εκμάθηση της βασικής τεχνικής μέσα από παιγνιώδεις μορφές και καταστάσεις, προσαρμοσμένα στις συγκεκριμένες ηλικίες, καθώς και διάφορα συναγωνιστικά παιχνίδια».

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΥ ΚΑΜΠ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Παράλληλα, χθες ξεκίνησε και το προπονητικό καμπ για τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας (13-18 ετών), με τη συμμετοχή παικτών κυρίως από τα τμήματα Παμπαίδων, Παίδων και Εφήβων του Ρέθυμνο BC, με στόχο τη βελτίωση της ατομικής τεχνικής μέσω του παιχνιδιού και της φυσικής κατάστασης. Προπονητές του απογευματινού τμήματος είναι οι Σταύρος Μυκονιάτης, Πέτρος Πολοπετράκης, Κώστας Μπαλάφας, Δημήτρης Τσαρουχάς και Μιχάλης Τρούλης, ενώ την εκγύμναση των παικτών έχει αναλάβει ο γυμναστής του Ρέθυμνο Cretan Kings, Χρήστος Μαραυγάκης.

Ο επικεφαλής προπονητής Σταύρος Μυκονιάτης μίλησε για το συγκεκριμένο τμήμα, τονίζοντας: «Η απογευματινή βάρδια αφορά σε πιο μεγάλα παιδιά αγωνιστικών τμημάτων. Κυρίως είναι τα παιδιά των τμημάτων υποδομών της ομάδας μας. Αναφερόμαστε στα τμήματα Παμπαίδων, Παίδων και Εφήβων. Εδώ έχουμε καταρτίσει ένα πρόγραμμα που είναι πιο αγωνιστικό. Στόχος είναι η βελτίωση της ατομικής κατάστασης και κυρίως μέσα από την εξέλιξη του παιχνιδιού. Μέσα σε αυτό το πρόγραμμα έχουμε εντάξει και τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, δηλαδή την ενδυνάμωση, ώστε να βελτιωθεί η κινητικότητα τους σε σχέση με το άθλημα, με υπεύθυνο τον γυμναστή της ανδρικής ομάδας Χρήστο Μαραυγάκη».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ