ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μεγάλες επιτυχίες για τους αθλητές Ζίου Ζίτσου της Ακαδημίας Ρεθύμνου

0

ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ & ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Μεγάλες επιτυχίες σημείωσαν οι αθλητές και οι αθλητές και οι αθλήτριες Ζίου Ζίτσου των Αθλητικών Συλλόγων Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου, που αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο ηλικιών κάτω των 12, 14 και 16 ετών και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα κάτω των 18, 21 ετών και ενηλίκων.

Το διεθνές τουρνουά διεξήχθη στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας το τριήμερο 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2019, με συνολικά 1.330 συμμετοχές αθλητών-τριών σε όλα τα αγωνίσματα, αριθμός ρεκόρ για το συνεχώς αναπτυσσόμενο άθλημα του Ζίου Ζίτσου.

Στο σημαντικό διεθνές αθλητικό ραντεβού, συμμετείχε με επτά αθλητές και αθλήτριες η «Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου» με Προπονητή τον Βαγγέλη Συνολάκη. Οι αθλητές της Ακαδημίας πέτυχαν την κατάκτηση δυο χρυσών και ενός χάλκινου μεταλλίου ενώ σημείωσαν σημαντικές νίκες που τους έφεραν ψηλά στις θέσεις κατάταξης

Πιο αναλυτικά, στην κατηγορία -12 ετών – 46 κιλά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Μιχάλης Συνολάκης ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, καθώς μετά από πολύ δυνατούς αγώνες απέναντι σε αθλητές από την Ρουμανία, την Γερμανία, το Μαυροβούνιο και την Ελλάδα, σημείωσε μόνο νίκες και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε και η Αναστασία Σκανδαλάκη, στην κατηγορία -12 ετών +48 κιλά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η οποία πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στους αγώνες της και πέτυχε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, απέναντι σε αθλήτριες από την Ρουμανία και την Ελλάδα.

Την χαρά της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου γεύτηκε η ταλαντούχα Παυλίνα Λουλούδη, στην κατηγορία -16 ετών -40 κιλά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν ο Μιχάλης Γαγάνης (-18 ετών -81 κιλά) και ο Βαγγέλης Συνολάκης (-12 ετών – 38 κιλά), οι οποίοι σημείωσαν νίκες, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στις θέσεις των μεταλλίων, σε κατηγορίες πολυάριθμες και ιδιαιτέρως ανταγωνιστικές. Και οι δυο κατέκτησαν την 9η θέση.

Εμφανώς βελτιωμένοι σε σχέση με τις προηγούμενες διεθνείς εμφανίσεις τους και με περισσότερη εμπειρία, στοιχεία που τους επέτρεψαν να σταθούν σε πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο, ήταν ο Γιάννης Λουλούδης (-12 ετών – 42 κιλά) και ο Γιώργος Πελτέκης (-12 ετών – 30 κιλά), οι οποίοι κατέκτησαν την 9η θέση.

Ο Προπονητής της Ακαδημίας Ρεθύμνου, Βαγγέλης Συνολάκης, σε δήλωση του αναφέρει: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα αλλά και από την γενική εικόνα των αθλητών του Συλλόγου μας τόσο στο γήπεδο όσο και στην αποστολή. Η κατάκτηση μεταλλίων σε αυτό το επίπεδο δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς το Ζίου Ζίτσου αναπτύσσεται, ο βαθμός δυσκολίας διαρκώς μεγαλώνει και οι απαιτήσεις αυξάνονται.

Χαίρομαι για τις επιτυχίες των αθλητών μας και απολαμβάνω κι εγώ μαζί τους τις εμπειρίες που αποκομίζουν στις διεθνείς αποστολές, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα.

Εύχομαι σε όλα τα παιδιά καλή συνέχεια, καλή πρόοδο, επιμονή και υπομονή στις προπονήσεις.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τους προπονητές της Εθνικής Ελλάδος Ζίου Ζίτσου για την 2η θέση που κατακτήσαμε ως χώρα στον πίνακα μεταλλίων του Βαλκανικού Πρωταθλήματος και για την 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Συγχαρητήρια επίσης στην Ελληνική Ομοσπονδία ΕΦΕΟΖΖ, στον υπεύθυνο Εθνικής Ομάδας και στους Ομοσπονδιακούς Προπονητές για την άριστη οργάνωση και λειτουργία της τεράστιας σε όγκο εθνικής αποστολής στο Βουκουρέστι».

Διεθνείς διαιτητές Συνολάκης και Χανιαλάκης

Αξίζει να σημειωθεί  ότι το Ρέθυμνο και η Κρήτη εκπροσωπήθηκαν  και στον τομέα της διαιτησίας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Ρεθεμνιώτης Νίκος Συνολάκης, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος  διαιτησίας Ζίου Ζίτσου στην Περιφέρεια Κρήτης και ο Χανιώτης Γρηγόρης Χανιαλάκης, συμπεριελήφθησαν στις επιλογές της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου ΕΦΕΟΖΖ και ήταν οι δυο  από τους πέντε Έλληνες Διεθνείς Διαιτητές που θα έλαβαν  μέρος στο διεθνές τουρνουά. Μάλιστα, Συνολάκης και Χανιαλάκης, μετά από γραπτές και πρακτικές εξετάσεις που έδωσαν στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, απέκτησαν τον βαθμό του Continental Referee και  θα είναι παρόντες σε όλα τα μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα Ζίου Ζίτσου.

Μεγάλη δύναμη στο Ζίου Ζίτσου η Ελλάδα

Σημειώνεται ότι στο World Cup και στο Balkan Open Championship, η Ελλάδα ήταν  μια από τις ισχυρότερες δυνάμεις, με 265 συμμετοχές αθλητών-τριών, 30 Προπονητές και 5 Διεθνείς Διαιτητές.

Οι αριθμοί αποδεικνύουν την τεράστια ανάπτυξη που γνωρίζει το Ζίου Ζίτσου στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, καθώς και την αγωνιστική δυναμική που έχει αναπτύξει το άθλημα σε διεθνές επίπεδο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ