ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου η πληρωμή 1ης δόσης για επιλαχόντες Νέους 2021

0

Όπως αποκάλυψε στην Agrenda και το Agronews ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Κεφαλάς, υπέγραψε ήδη από τις αρχές της εβδομάδας την απόφαση και εκτιμά ότι το 70% από τα 40.000 ευρώ, του «πριμ εγκατάστασης», εκτός απροόπτου θα πιστωθεί, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ< στους λογαριασμούς των δικαιούχων πριν την εκπνοή του μήνα.

«Στην κατηγορία των επιλαχόντων από την Περιφέρειά μας εντάσσονται 353 νέοι γεωργοί και για αυτούς εκτιμώ πως τα χρήματα θα δοθούν στο δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, υπάρχουν άλλα 39 άτομα, που είχαν χαρακτηριστεί εν δυνάμει επιλαχόντες και είναι πλέον δικαιούχοι, για τους οποίους η πληρωμή θα καθυστερήσει περίπου ένα μήνα, προς το τέλος Οκτωβρίου, καθώς θα πρέπει να φέρουν συμπληρωματικά δικαιολογητικά και ίσως να κάνουν ενστάσεις», ανέφερε ο κ. Κεφαλάς.

Ο ίδιος εκτίμησε, ακόμη, πως το χρονοδιάγραμμα που περιέγραψε, ως προς τις πληρωμές, λίγο - πολύ θα είναι κοινό για όλη την επικράτεια, δεδομένου ότι όλες οι περιφέρειες, με λίγες ημέρες απόκλιση μεταξύ τους, προχωρούν στην έκδοση των σχετικών αποφάσεων, ανοίγοντας το δρόμο για τις εκταμιεύσεις. Διευκρίνισε δε, πως το επιπλέον ποσό που κατανέμεται στην Κεντρική Μακεδονία για τους «επιλαχόντες» και τους «εν δυνάμει», ανέρχεται σε 13,9 εκατ. ευρώ και ανεβάζει το συνολικό προϋπολογισμό της δημόσιας δαπάνης για την Περιφέρεια στα περίπου 100,3 εκατ. ευρώ, που είναι το υψηλότερο σε όλη την επικράτεια, με την Κρήτη να ακολουθεί έχοντας αποσπάσει ποσό 94,43 εκατ. ευρώ.

Συνολικά στην προκήρυξη του 2021, για τις 13 περιφέρειες της χώρας, μετά και το ποσό της υπερδέσμευσης, η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 603,33 εκατ. ευρώ κι είναι η μεγαλύτερη από κάθε άλλη προηγούμενη.

agronews.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ