ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Δημιουργία Αγροτικού Τμήματος σε κάθε Επιμελητήριο της χώρας…

0

Όλο και πιο κοντά βρίσκεται η ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια της χώρας, τα οποία και έχουν ως στόχο να δώσουν στους αγρότες όλα εκείνα τα εργαλεία που χρειάζονται για να αναδείξουν τον πρωτογενή τομέα ως κύριο μοχλό της ελληνικής οικονομίας.

Στο νομοσχέδιο αυτό παρουσίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, αναφέρεται ότι τα Επιμελητήρια θα μπορέσουν να δημιουργήσουν και Αγροτικό Τμήμα για τα μέλη τους.

Έτσι, οι τρεις κατηγορίες που ισχύουν σήμερα, θα γίνουν τέσσερις και τα Επιμελητήρια θα μπορούν να κατανείμουν τα μέλη τους ανάλογα με τη δραστηριότητα τους σε Μεταποιητικό, Εμπορικό, Αγροτικό και Υπηρεσιών.

Σκοπός των Αγροτικών Τμημάτων όπως επισημάνθηκε είναι η κάθε μορφής ενημερωτική, οργανωτική και επαγγελματική στήριξη των μελών των επιμελητηρίων, η προαγωγή και προστασία των επαγγελματικών, οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων τους, αλλά και η προώθηση συνεργασιών που ενισχύουν τη συμβολή του αγροτικού τομέα στη στήριξη της οικονομίας και στην τοπική ανάπτυξη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ