ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Στα… κάγκελα οι κτηνοτρόφοι για τις επιδοτήσεις – Πραγματοποιούν κινητοποιήσεις

0

Στα… κάγκελα βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι όλη της Κρήτης εξαιτίας των αρκετά μειωμένων επιδοτήσεων που έλαβαν πριν κάποιες ημέρες.

Τα χρήματα που μπήκαν στους λογαριασμούς τους, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι αγρότες στο cretapost, ήταν μειωμένα έως και 60% λέγοντας πως είδαν μόνο «ψίχουλα» ενώ ζητούν άμεσα λύσεις.

Γι’ αυτόν τον λόγο προχωρούν σε κινητοποιήσεις αντιδρώντας στις περικοπές και στους χειρισμούς του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όπως αναφέρεται την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου οι αγροτοκτηνοτρόφοι όλου του νησιού θα ενώσουν τις φωνές τους και θα πραγματοποιήσουν παγκρήτια κινητοποίηση στο υποκατάστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Ηράκλειο.

Η κινητοποίηση προγραμματίζεται για τις 11.30 το πρωί της Τετάρτης.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το ertnews.gr, οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Κρήτης, οι οποίοι στρέφουν τα βέλη τους στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, αποδίδοντας στους λανθασμένος χειρισμούς της τις μεγάλες οριζόντιες περικοπές που είδαν στην προκαταβολή της επιδότησης, καταθέτουν εξώδικη διαμαρτυρία, ζητώντας, μεταξύ άλλων, διόρθωση της πληρωμής και άμεση καταβολή των χρημάτων που δικαιούται ο κάθε κτηνοτρόφος. Το εξώδικο συνυπογράφουν, όπως διευκρίνισε, μαζί με τους κτηνοτροφικούς συλλόγους του νησιού (Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Μυλοποτάμου, Ρεθύμνου, Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων νομού Ρεθύμνου, Χανίων, Ηρακλείου και Λασιθίου) και οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Κορινθίας, της Αρκαδίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

cretapost.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ