ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

«Ο Θεός της σφαγής» κατέπληξε τους Ρεθυμνιώτες

0

Γράφει:

Νικολέων .Ι. Τσουπάκης - Φιλόλογος, Δάσκαλος, Δημοσιογράφος

Εξαίρετη ήταν η μαύρη κωμωδία με τίτλο «Ο Θεός της σφαγής» που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην πόλη μας. Η παράσταση έγινε στο ‘Σημείο’ έναν καλαίσθητο και άνετο χώρο που αποτελεί ‘σημείο συνάντησης’, θεατρικής παίδευσης και κοιτίδα πολιτισμού στα ραγδαίως νέοαναπτυσσόμενα  Μισίρια και κατ’ επέκτασιν στο Ρέθυμνο. Γεγονός είναι ότι τούτος ο ζεστός  θεατρικός χώρος,, ήταν γεμάτος από κόσμο,  όλες τις βραδιές που παίζονταν το έργο. Οι θεατές,  καταχειροκροτούσαν τους παράγοντες της παράστασης και έφευγαν  λίαν ικανοποιημένοι, από το ‘τάλαντον’,  την αμεσότητα και τον ρεαλιστικό  τρόπο που έπαιζαν οι  ηθοποιοί, καθοδηγούμενοι  από τον γνωστό σκηνοθέτη, Γιάννη Μπλέτα.

 ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

«Ο Θεός της σφαγής»  βασίζεται στο έργο της Γιασμίνας Ρεζά,  είναι πολυβραβευμένο  και έχει παιχτεί παγκοσμίως γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία.

Η υπόθεση αφορά σε   δύο ενδεκάχρονα αγόρια που τσακώνονται έντονα  στο πάρκο. Οι γονείς του θύματος καλούν τους γονείς του θύτη στο ‘αστικό’  διαμέρισμά τους. Τέσσερις ενήλικες, φαινομενικά καλλιεργημένοι και πολιτισμένοι, συζητούν  για τον καυγά των παιδιών τους. Όσο περνά όμως  η ώρα, χάνεται   πλέον ο έλεγχος και οι ‘πεπολιτισμένοι’ γονείς  εκτροχιάζονται ενώ   βγαίνουν στην επιφάνεια όλα τα ‘άγρια ένστικτα’ του ανθρώπου, με αποτέλεσμα ,οι ίδιοι,  να συμπεριφέρονται, όπως  τα παιδιά τους.

Στο έργο υπήρξε γέλιο για τους θεατές , αλλά συνάμα περισυλλογή και προβληματισμός καθώς  ανεδύονταν   τα πλεονεκτήματα και δη τα  μειονεκτήματα της ανθρώπινης φύσεως , που όσα χρόνια και αν περάσουν είναι   δύσκολο να αλλάξουν» .

Αξίζει  να κάνομε μνεία στους ταλαντούχους ηθοποιούς Ελένη Βαρούχα, Ιουλία Καραγιαννάκη, Μιχάλη  Ανεζίρη,  και Θωμά Μάσκα, που έπαιξαν άψογα στο θεατρικό χώρο του κ. Μπλέτα  (Σημείο - Πατριάρχου Αθηναγόρα 17).  Η υπέροχη μουσική ήταν του Liecio, η ενδυματολογική επιμέλεια της Μαρίας Βιβιλάκη - MUSES Rethymno και οι φωτογραφίες της Ble Productions.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ