ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

65.000 στρέμματα στάχτη – Πολ. Προστασία: ΜΗΔΕΝ

0

Δυστυχώς, στο τέλος του καλοκαιριού είχαμε μια τεράστια οικολογική καταστροφή στην Κορινθία, λόγω αφασίας της Πολ. Προστασίας και της Πυροσβεστικής. Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής δεν έβαλαν μυαλό από το ΜΑΤΙ, που είναι κατηγορούμενοι για τόσες ανθρωποκτονίες. Η Πολ. Προστασία επίσης δεν έβαλε μυαλό, όταν το περσινό καλοκαίρι κάηκε η μισή Ελλάδα (και το 57,74% από το Εθνικό Πάρκο του Δάσους της Δαδιάς). Πάσχουν και οι 2 φορείς από βαριά βαρηκοΐα, και λόγω ανικανότητος ουδέποτε συλλαμβάνουν τους εμπρηστές. Πάντα ρίχνουν στον κάλαθο των αχρήστων συμβουλές χρυσάφι πχ:

1) Αποστολή διμοιριών από τον μήνα Μάιο στα δάση προς έλεγχο ταυτοτήτων των διερχομένων οδηγών και καταγραφή των πινακίδων των αυτοκινήτων.

2) Προβολή από τον μήνα Μάιο, στα 3 κρατικά κανάλια, ποικίλων spots για ενημέρωση των πολιτών (καθαρισμός οικοπέδων και αποφυγή καύσης ξερών κλαδιών).

3) Κήρυξη αυθημερόν αναδασωτέων όλων των καμένων εκτάσεων για αποθάρρυνση των εμπρηστών.

Τις προτάσεις αυτές είχα εισηγηθεί εδώ και 20 χρόνια, αλλά εις μάτην - «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Εάν είχα εισακουστεί δεν θα είχε καεί ούτε ένα δέντρο. Κάθε χρόνο καίγεται η μισή Ελλάδα, με κόστος πολλών δις. Πάντα αγκαλιά με τις τραγωδίες, λόγω λούφας και ωχαδερφισμού. Τα 2 θύματα της πυρκαγιάς της Κορίνθου δικαιούνται αποζημίωσης λόγω απραξίας και αφασίας του διαλελυμένου «κράτους». Αναμένω με ενδιαφέρον το σχόλιο της Πολ. Προστασίας και της Πυροσβεστικής.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ