ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΡΧΕΙΟ

Εκκληση για ψυχραιμία απευθύνει ο Δήμος Μυλοποτάμου μετά τα τελευταία κρούσματα βίας

0

Δραματική έκκληση για ψυχραιμία απευθύνει ο Δήμος Μυλοποτάμου για αυτοσυγκράτηση μετά από τα "αντίποινα" που ακολούθησαν τη δολοφονία της ηλικιωμένης στα Λιβάδια Μυλοποτάμου. Σε δελτίο τύπου στα ΜΜΕ αναφέρεται :

"Μετά το αποτρόπαιο έγκλημα, που έλαβε χώρα στα Λιβάδια Μυλοποτάμου, με δράστες αλλοδαπούς Αφγανούς υπηκόους, το οποίο καταδικάζουμε απερίφραστα, δηλώνουμε τη συμπαράσταση και τη συμπάθια μας στην οικογένεια της εκλιπούσας. Ακολούθησαν δυσάρεστα γεγονότα και πράξεις βίας από συντοπίτες μας, εναντίον αλλοδαπών μεταναστών, άσχετων με το προαναφερόμενο έγκλημα.

Είμαστε υποχρεωμένοι ως εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης να τοποθετηθούμε δημόσια για το θέμα.

Ο θυμός, η οργή και η αγανάκτηση είναι συναισθήματα ανθρώπινα, που μπορούμε να κατανοήσουμε όμως η απρόκλητη και τυφλή βία είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται.

Οι δράστες του εγκλήματος θα αντιμετωπίσουν το Νόμο και τη Δικαιοσύνη. Αυτό συμβαίνει σε κάθε ευνομούμενη Δημοκρατική πολιτεία.

Συμπεριφορές ωμής βίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας, δεν τιμούν τους πολίτες και την κοινωνία μας.

Ειδικότερα στην περιοχή του Μυλοποτάμου που σύμφωνα με τη μυθολογία εικάζεται ότι είναι ο τόπος γέννησης του ο Ξένιου Δία, δεν αρμόζει η αφιλόξενη συμπεριφορά.

Σε κάθε περίπτωση  δεν πρέπει να προπηλακίζονται αθώοι άνθρωποι  και να τίθεται σε κίνδυνο η κοινωνική συνοχή.

Οι οικονομικοί μετανάστες αποτελούν κομμάτι της κοινωνίας μας και της οικονομίας του τόπου μας. Χρόνια τώρα ζουν και εργάζονται προσφέροντας εργατικό δυναμικό σε πολλές αγροτικές και άλλες εργασίες. Είναι μέρος της δικής μας κοινωνίας.

Παρακαλούμε θερμά όλους τους συμπολίτες μας Μυλοποταμίτες να δείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Να προστατεύσουν την κοινωνική ειρήνη και τη νομιμότητα, για να αποφευχθεί ο στιγματισμός της περιοχής μας από ρατσιστικά και ξενοφοβικά φαινόμενα.

Επίσης καλούμε τις αρμόδιες αρχές του τόπου να εντείνουν τους ελέγχους, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή των νόμιμων οικονομικών μεταναστών, στην περιοχή μας και να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για τους υπόλοιπους.

Εκ μέρους του Δήμου Μυλοποτάμου

Δημήτρης Κόκκινος  -   Δήμαρχος

Εκ μέρους του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών  (Σ.Ε.Μ.)

Αρχόντω Κοκολογιάννη    -    Πρόεδρος

Εκ μέρους του Τοπικής   Κοινότητας   Περάματος

Ζαχαρίας Αντωνάκης     -    Πρόεδρος"

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ