ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΡΧΕΙΟ

Η ομάδα «Sapphire Racing Team» στον παγκόσμιο τελικό της Φόρμουλα

0

 Πέντε μαθητές της Γ’ Λυκείου θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Αμπού Ντάμπι

Πέντε μαθητές της Γ’ Λυκείου κατάφεραν και έκαναν το αδύνατο δυνατό, κατασκεύασαν ένα μίνι μονοθέσιο όχημα της Formula1, κέρδισαν τον πανελλήνιο διαγωνισμό τεχνολογίας «F1 in Schools» και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό στο Αμπού Ντάμπι. Πρόκειται για την ομάδα «Sapphire Racing Team» από την Ιταλική Σχολή Αθηνών, που αποτελείται από τους 17χρονους Στέφανο Δήμα, Νικόλαο Κίφτη, Παύλο Μιναδάκη, Μαρία - Ελεονώρα Ιερωνυμάκη και Φεντερίκο Τσίπα.

Στο διαγωνισμό τεχνολογίας «F1 in Schools» συμμετείχαν 15.000 μαθητές από την Ελλάδα και 20 εκατομμύρια από όλο τον κόσμο, με στόχο του να ενθαρρύνει μαθητές να ασχοληθούν με τομείς όπως η μηχανική και το μάρκετινγκ, αλλά και να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις για το μέλλον τους.

Η ομάδα «Sapphire Racing Team», μετά από πολλή προσπάθεια και μεθοδικότητα, σχεδίασε το καλύτερο μονοθέσιο της Formula 1 και πλέον οι πέντε μαθητές της Γ’ Λυκείου είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν στο Αμπού Ντάμπι για τον μεγάλο παγκόσμιο τελικό, που είναι προγραμματισμένος για τις 16-19 Νοεμβρίου. Στον τελικό θα συναγωνιστούν με εκπροσώπους άλλων 39 χωρών και ως έπαθλο θα έχουν υποτροφίες σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Να σημειώσουμε πως τη 2η θέση στο διαγωνισμό «F1 in Schools» κατέλαβε η ομάδα «Pole Position» από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας Pierce και την 3η θέση η ομάδα «Fulmine» από την Ιταλική Σχολή Αθηνών.

Ποια είναι η «μαγική» πεντάδα

Η ομάδα «Sapphire Racing Team» δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013, από μαθητές της Ιταλικής Σχολής Αθηνών, που συμμετέχουν στον διαγωνισμό – πρόκληση για πρώτη φορά. Η πρωτοβουλία έγινε από τον Στέφανο Δήμα, αρχηγό της ομάδας και μηχανικό κατασκευαστή, ο οποίος δημιούργησε μια ομάδα από ταλαντούχους συμμαθητές που γνωρίζουν καλά ο ένας τον άλλον και διακατέχονται από πνεύμα συλλογικότητας. Εκτός από το να επιβλέπει και να οργανώνει τους υπολοίπους, είναι υπεύθυνος για τη διαδικασία παραγωγής του αυτοκινήτου και έχει ως όνειρό του να γίνει μηχανικός. Ο Νικόλαος Κίφτης είναι ο υπεύθυνος σχεδίασης, δηλαδή ο υπεύθυνος για το σχεδιασμό του οχήματος, την σχεδίαση μέσω υπολογιστή, τις αεροδυναμικές επιδόσεις του και ασχολείται με όλες τις απαραίτητες βελτιώσεις και αναβαθμίσεις. Ο Παύλος Μιναδάκης είναι ο άνθρωπος που ασχολείται με τη διαχείριση των πόρων της ομάδας, η οποία περιλαμβάνει την παραγγελία υλικών και εξοπλισμού και έχει αναλάβει την οργάνωση του διαθέσιμου χρόνου για την καλύτερη χρήση του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο ίδιος είναι σε συνεχή επικοινωνία με όλη την ομάδα και ιδιαίτερα με τα τμήματα Μάρκετινγκ και Παραγωγής. Η Μαρία - Ελεονώρα Ιερωνυμάκη είναι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και ασχολείται κυρίως με την προώθηση της ομάδας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τη διαχείριση των προφίλ της ομάδας στα social media και συνεργάζεται με τον υπεύθυνο μάρκετινγκ για την προετοιμασία των παρουσιάσεων, άρθρων, συνεντεύξεων και δελτίων τύπου. Ο Φεντερίκο Τσίπας είναι ο υπεύθυνος μάρκετινγκ, δηλαδή είναι το πρόσωπο που ασχολείται με την εύρεση χορηγών, προκειμένου να διασφαλίσει τη βέλτιστη εικόνα της ομάδας προς τον έξω κόσμο.

Όλα πλέον είναι έτοιμα ώστε η πεντάδα «Sapphire Racing Team», που κατασκεύασε το πλήρως λειτουργικά αυτοκίνητο φόρμουλας από ξύλο μπάλσα σε κλίμακα 1/26 το οποίο κινείται χάρη σε μια αμπούλα συμπιεσμένου αέρα, να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό στο Αμπού Ντάμπι. Η ικανοποίηση των 17χρονων μαθητών για όσα έχουν μέχρι σήμερα καταφέρει είναι μεγάλη, όπως και ο ενθουσιασμός τους. Με τη σειρά μας, τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και να επιστρέψουν στην Ελλάδα νικητές!

stefanos

nicolas

pavlos

eleonora

federico

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ