ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΡΧΕΙΟ

Άνοιξε η διαθήκη του Ρεθεμνιώτη που κληροδότησε την περιουσία του στη Μητρόπολη στο Ρέθυμνο

0

Οι φήμες της «χρυσής διαθήκης» σύμφωνα με τις οποίες 90χρονος Ρεθεμνιώτης κληροδότησε κινητή και ακίνητη περιουσία στη Μητρόπολη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου, καθώς ο ίδιος δεν είχε δική του οικογένεια, αποδείχτηκαν αληθινές, εκτός από το ύψος των ποσών που είχαν δημοσιοποιηθεί, τα οποία είναι μικρότερα των πραγματικών.

Πιο συγκεκριμένα, από την περασμένη Παρασκευή έχει ανοίξει η διαθήκη του 90χρονου Γιώργου Τσικόγια, ο οποίος, κληροδότησε στην Εκκλησία ένα μεγάλο χρηματικό ποσόν σε μετρητά και πέντε ακίνητα.

Σύμφωνα με το Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο τόσο το ποσό των καταθέσεων, όσο και το ύψος της ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνουν τα 2/3 των ποσών που δημοσιοποιήθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο Μητροπολίτης την ερχόμενη Τετάρτη, θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου, προκειμένου ν’ ανακοινώσει όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τόσο στο πραγματικό ύψος της κληρονομιάς, όσο και στην επιθυμία του εκλιπόντος.

 

Ο Γιώργος Τσικόγιας, ο οποίος για πολλά χρόνια διατηρούσε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στην οδό Αρκαδίου, φέρεται να έλαβε την απόφαση προ πενταετίας. Ο ίδιος δεν είχε δημιουργήσει δική του οικογένεια και όταν σταμάτησε την επαγγελματική του δραστηριότητα ζούσε μια μοναχική ζωή.

Τα τελευταία χρόνια είχε αναπτύξει έντονα το θρησκευτικό του συναίσθημα και τις σχέσεις του με την Εκκλησία, η οποία τον φρόντιζε καθώς ήταν άρρωστος και ανήμπορος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ