ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΡΧΕΙΟ

Έμπλεξαν τις άγκυρες τους στο λιμάνι του Ρεθύμνου

0

ΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΤΗΓΑ ΠΛΟΙΑ «ASVIRA» ΚΑΙ«ΤΑΛΩΣ»

Τις άγκυρες τους, έμπλεξαν δυο φορτηγά πλοία στο λιμάνι του Ρεθύμνου χθες Πέμπτη με αποτέλεσμα να παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα εγκλωβισμένα περιμένοντας να ολοκληρωθεί η επιχείρηση απεμπλοκής των αγκυρών τους, με τη συνδρομή ρυμουλκού και δυτών.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 22/10 το απόγευμα γύρω στις 18:30, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του απόπλου του φορτηγού πλοίου «ASVIRA» σημαίας Μάλτας, διαπιστώθηκε ότι η αριστερή άγκυρά του, είχε μπλεχτεί με την δεξιά άγκυρα του αγκυροβολημένου φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου  «ΤΑΛΩΣ».

Το αποτέλεσμα της εμπλοκής ήταν, το πρώτο πλοίο να προσκρούσει στον προβλήτα του λιμανιού και να προκληθούν εκδορές μήκους ενός μέτρου, τόσο στα έξαλα όσο και στο πρυμναίο μέρος του, οι οποίες όμως δε θεωρούνται σοβαρές.

Προκειμένου να διαπιστωθεί τι συνέβη, κλήθηκε δύτης ο οποίος μετά από αυτοψία διαπίστωσε την εμπλοκή.

Παρά τις προσπάθειες των πληρωμάτων των δύο φορτηγών πλοίων για την απεμπλοκή των αγκυρών, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Για το λόγο αυτό, έφτασε στο λιμάνι του Ρεθύμνου ρυμουλκό από τα Χανιά, προκειμένου να βοηθήσει το πλοίο να κινηθεί εντός του λιμανιού με ασφάλεια περνώντας το, πάνω από το σημείο της εμπλοκής. Η επιχείρηση θα διεξαγχθεί με τη συνδρομή και δυτών που θα παρακολουθούν την πορεία του εγχειρήματος

Τα πλοία προς το παρόν παραμένουν στο λιμάνι με απαγόρευση απόπλου, ενώ ήδη το Λιμεναρχείο Ρεθύμνης διενεργεί προανάκριση ώστε να διαπιστωθούν οι συνθήκες κατά τις οποίες συνέβη το περιστατικό.

ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΡΑΚΑΚΗ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ