ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Γιώργης Μαρινάκης έκανε ποιητική σέντρα στο SOCCA Champions League

0

Με τον στίχο του Γιώργου Σταυριανού από το ποίημα που έχει απαγγείλει αριστουργηματικά η Κάτια Δανδουλάκη, καλωσόρισε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης τις ελληνικές και ξένες αποστολές οι οποίες βρίσκονται στο Ρέθυμνο για να συμμετάσχουν στο SOCCA Champions League.

«Εύχομαι να έχετε τον χρόνο να δείτε την πόλη μας, τις ομορφιές της, τα μνημεία μας και κυρίως να κάνετε αυτό που λέει ο ποιητής: “Το Ρέθυμνο δεν είναι απλά ένας τόπος όπου πηγαίνεις, αλλά απ’ όπου επιστρέφεις με τα μάτια γεμάτα ουρανό» τόνισε ο κ. Μαρινάκης στη σημερινή συνέντευξη Τύπου με θέμα την επίσημη παρουσίαση της σπουδαίας και παγκοσμίου βεληνεκούς διοργάνωσης του μίνι ποδοσφαίρου, η αυλαία της οποίας ανοίγει αύριο Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου στις 09:00 και θα πέσει το βράδυ της Κυριακής στο ιστορικό γήπεδο της Σοχώρας

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο νεότευκτο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου «Theartemis Palace», με τον Δήμαρχο Ρεθύμνης να εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό του, διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλης –και όχι μονάχα της φίλαθλης-κοινής γνώμης.

«Να νιώθετε σαν στο σπίτι σας»

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι φιλοξενούμε ακόμα μία σπουδαία διοργάνωση. Η σχέση μας με τον Θάνο Παπαδόπουλο είναι δοκιμασμένη και μαζί έχουμε κάνει επιτυχημένες συνεργασίες και εκδηλώσεις. Ασφαλώς ενέχει ρίσκο το να φιλοξενεί τέτοια γεγονότα μια μικρή πόλη, όμως όταν υπάρχει αγαστή συνεργασία όλων μεταξύ τους, τότε το αποτέλεσμα είναι δεδομένα καλό. Η Κρήτη, το νησί μας, η πόλη μας διακρίνονται για την φιλοξενία τους, ενώ και οι προβλέψεις για τον καιρό δείχνουν πως τα πάντα θα κυλήσουν εξαιρετικά. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα απολαύσετε τη διαμονή σας στην περιοχή μας και θα νιώσετε τη ζεστασιά των ανθρώπων μας, διότι εντέλει τη διαφορά την κάνουν η ανθρώπινη προσέγγιση και η καλή διάθεση. Θέλουμε ο καθένας που θα έρθει εδώ να νιώθει σαν στο σπίτι του».

Και κατέληξε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης: «Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους. Νικητές είσαστε όλοι. Η συμμετοχή απαιτεί πειθαρχία, ταλέντο και ικανότητες, στοιχεία που διαθέτουν όλες οι ομάδες. Θα ευχηθώ να νικήσει ο καλύτερος και όλοι μαζί να ανανεώσουμε το ραντεβού μας και για τις επόμενες χρονιές. Επίσης, θα ήθελα να σημειώσω ότι είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένος διότι η σημερινή εκδήλωση εγκαινιάζει αυτό το Συνεδριακό Κέντρο το οποίο ανοίγει νέες προοπτικές για την επισκεψιμότητα στο Ρέθυμνο καθ’ όλο τον χρόνο. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες οι οποίοι επένδυσαν στον πολιτισμό αυτού του τόπου».

Νίκος Προβιάς: «Να γίνουμε και η πόλη του αθλητισμού»

Στη συνέχεια της εκδήλωσης έλαβε τον λόγο ο  Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νίκος Προβιάς, ο οποίος χάρη στη διεθνή εμπειρία και στην τεχνογνωσία του (ως διεθνής κριτής ενόργανης γυμναστικής με παρουσία, μεταξύ άλλων, σε έξι διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων) συνέβαλε τα μέγιστα στη διεκπεραίωση της προετοιμασίας και στην εξασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών.

«Το Ρέθυμνο είναι μία πόλη που είναι γνωστή ως η πόλη των γραμμάτων και των τεχνών, όμως θα ήθελα να γίνει η πόλη του αθλητισμού. Σας ευχαριστώ όλους που αποδεχθήκατε την πρόσκληση να συμμετάσχετε σε αυτό το γεγονός. Τα μεγάλα γεγονότα μετατρέπουν τη θεωρία σε πράξη και αυτό που λέμε “αθλητικός τουρισμός” το βλέπουμε στην πράξη» τόνισε.

Και συμπλήρωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Ρεθύμνης και την Αντιπεριφερειάρχη Μαίρη Λιονή που αγκάλιασαν την πρόταση του Θάνου Παπαδόπουλου.

Για να έρθουν οι χορηγοί πρέπει να έρθει πρώτα το γεγονός. Θέλω να ευχαριστήσω, λοιπόν, τους χορηγούς χωρίς την υποστήριξη των οποίων δεν θα υπήρχε αυτό το γεγονός.

Ακόμα, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές οι οποίοι εμπιστεύτηκαν το Ρέθυμνο και εύχομαι να περάσουν όμορφα, να ζήσουν πραγματικές αθλητικές εμπειρίες και να γευθούν τις χαρές που μπορεί να προσφέρει αυτή η πόλη».

Μαίρη Λιονή: «Για τον τόπο μας και για την αυριανή γενιά»

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαίρη Λιονή η οποία για άλλη μια φορά υποστηρίζει θεσμικά, αλλά και προσωπικά μια αθλητική διοργάνωση τόνισε: 

 «Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει όλες τις διοργανώσεις τόσο τις πολιτιστικές, όσο και τις αθλητικές και προσπαθεί να τις βοηθήσει. Γινόμαστε συνδιοργανωτές, διότι αυτά τα αθλητικά γεγονότα είναι πολύ σημαντικά για τον τόπο, κυρίως όμως για τους νέους ανθρώπους στους οποίους απευθύνονται.

Οι νέοι αθλητές υπηρετούν αρχές και αξίες και αυτές θέλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας και στην αυριανή γενιά.

Θα ήθελα να σας καλωσορίσω όλους στο Ρέθυμνο, στην πόλη των γραμμάτων και των τεχνών. Καλωσορίζουμε τις ελληνικές ομάδες και τις άλλες ομάδες από τα άλλα κράτη. Ελπίζουμε να απολαύσετε το Ρέθυμνο, ενώ σας “καλωσορίζει” και ο καιρός της Κρήτης. Καλωσορίζουμε επίσης και την κροατική ομάδα, τη Victory Vrsar, που θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία».

Γιώργος Μπαστάκης: «Για τις αρχές και τα ιδανικά μας

Χαιρετισμό απηύθυνε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας μίνι ποδοσφαίρου Γιώργος Μπαστάκης, ο οποίος θα κοουτσάρει το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο τετραεθνές SOCCA Aegean Cup, που θα διεξαχθεί στις 21 και στις 22 Οκτωβρίου στο γήπεδο της Σοχώρας.

«Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν με τον δικό τους τρόπο να γίνει αυτή η διοργάνωση. Το Ρέθυμνο είναι μία πόλη που ξέρει πώς να διοργανώνει, να αναγνωρίζει και να υποστηρίζει τέτοια γεγονότα. Ως ελληνική ομάδα νιώθουμε σαν να παίζουμε στην έδρα μας και αυτό συμβαίνει για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια. Δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να ανταποκριθούμε στις υψηλές προσδοκίες, αλλά παράλληλα να εκπροσωπήσουμε επαξίως τις αρχές και τα ιδανικά που έχουμε ως Έλληνες, φιλοξενώντας ανθρώπους και ποδοσφαιρικές προσωπικότητες από διάφορα μέρη του κόσμου».

Γιώργος Δασκαλομαρκάκης: «Τιμή για το Ρέθυμνο»

Εκ μέρους της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ρεθύμνης απεύθυνε χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Δασκαλομαρκάκης.

«Σας καλωσορίζω σε αυτό το σπουδαίο ποδοσφαιρικό γεγονός που τιμά το Ρέθυμνο. Η ΕΠΣΡ συγχαίρει γι’ αυτήν την προσπάθεια την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ρεθύμνης και τους διοργανωτές. Καλή διαμονή και καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».

Θάνος Παπαδόπουλος: «Νιώθω κομμάτι της πόλης»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SOCCA International Federation και ιθύνων νους της διοργάνωσης, Θάνος Παπαδόπουλος έδωσε τον δικό του ξεχωριστό τόνο.

 «Καλωσορίζω όλες τις ομάδες που βρίσκονται εδώ. Δεν είμαι από εδώ, αλλά νιώθω ότι είμαι κομμάτι της πόλης, που μας φιλοξενεί και μας αγκαλιάζει για τρίτη φορά μέσα σε έντεκα χρόνια, Ευχαριστώ  πολύ τον Δήμο Ρεθύμνης και τον Δήμαρχο Γιώργο Μαρινάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Μαίρη Λιονή, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Νίκο Προβιά ο οποίος βρίσκεται συνεχώς κοντά μας, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τις αρχές και όλους τους ανθρώπους που στέκονται δίπλα μας από την πρώτη στιγμή. Δεν είναι εύκολο να πολεμάς επί έναν χρόνο για μία διοργάνωση έξι ημερών. Ευχαριστούμε επίσης όλους τους χορηγούς μας οι οποίοι στηρίζουν τον αθλητισμό».

Κέλι Βίνσεντ: «Η μπάλα ταξιδεύει σε πολλούς προορισμούς»

Την εκδήλωση έκλεισε με την τοποθέτηση της η Επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωπίνων Πόρων της SOCCA International Federation, Κέλι Βίνσεντ.

«Έχει γίνει φανταστική δουλειά απ’ όλους γι’ αυτήν την διοργάνωση παγκοσμίου βεληνεκούς της SOCCA. Η προσπάθεια είναι αξιέπαινη και ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν. Πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός το οποίο συνεχίζει να ταξιδεύει την μπάλα του μίνι ποδοσφαίρου σε πολλούς προορισμούς. Καλή επιτυχία σε όλους».

  • Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μάνος Τσάκωνας, η επί 16 συναπτά έτη Αντιδήμαρχος Τουρισμού Πέπη Μπιρλιράκη, ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ρεθύμνου Ανδρέας Τζαγκαράκης και ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου Ρεθύμνου Άτλας, Μιχάλης Ταταράκης.
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ