ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

SOCCA Aegean Cup: H σκυτάλη περνάει στην Εθνική ομάδα

0

Τhe show must go on!

Όντως το σόου του μίνι ποδοσφαίρου στη Σοχώρα του Ρεθύμνου συνεχίζεται και μετά το SOCCA Champions League η αυλαία του οποίου πέφτει το βράδυ της Κυριακής, τη σκυτάλη παίρνει για τις δυο επόμενες ημέρες το SOCCA Aegean Cup.

Στο επίκεντρο της δράσης και του ενδιαφέροντος περνάει το Τουρνουά στο οποίο συμμετέχουν οι Εθνικές ομάδες της Ελλάδας, της Κροατίας, της Πολωνίας και της Ιταλίας, με θέα προς το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου στο Ομάν.

Η ελληνική αντιπροσωπευτική ομάδα επιστρέφει στο Ρέθυμνο, το οποίο στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει άλλες δυο διοργανώσεις της SOCCA σε εθνικό επίπεδο: το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2013 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019.

«Πρόκειται για μια εξαιρετική συγκυρία αφού μετά το SOCCA Champions League ακολουθεί το SOCCA Aegean Cup, άρα το Ρέθυμνο εξακολουθεί να βρίσκεται στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος και ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα Τουρνουά πολύ υψηλού επιπέδου» σχολίασε ο προπονητής της ελληνικής ομάδας, Γιώργος Μπαστάκης.

Kαι συνέχισε: «Το Ρέθυμνο αποτελεί το σπίτι του μίνι ποδοσφαίρου και αγωνιζόμενοι εδώ ανακαλούμε πολύ δυνατές εικόνες κυρίως από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, στο οποίο κατακτήσαμε το χάλκινο μετάλλιο. Το επικείμενο SOCCA Aegean Cup θα μας δώσει την ευκαιρία να παίξουμε τέσσερα πολύ δυνατά ματς απέναντι σε ισχυρές ομάδες, με στόχο να τσεκάρουμε τις δυνατότητες μας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεν κρύβουμε τις φιλοδοξίες μας γι’ αυτή τη μεγάλη διοργάνωση και ελπίζω ότι αυτές θα πάρουν σάρκα και οστά, ώστε να τιμήσουμε την παράδοση που έχουμε δημιουργήσει».

Ο Γιώργος Μπαστάκης υπήρξε παίκτης της Εθνικής του μίνι ποδοσφαίρου μέχρι το 2015,  στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση του συνεργάτη του τότε προπονητή Ανδρέα Ντρένοβα και από το 2019 κρατά το πηδάλιο.

Το 2019 στο SOCCA Παγκόσμιο Κύπελλο το οποίο διεξήχθη στο Ρέθυμνο, η Εθνική είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης και στο Νο 3 της ευρωπαϊκής.

Στο SOCCA Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 στο Εσεν η ελληνική ομάδα είχε προκριθεί στην οκτάδα όπου ηττήθηκε από το Μεξικό και δεν κατάφερε να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο.

Το πρόγραμμα του SOCCA Aegean Cup:

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου

19:00 Κροατία-Πολωνία

20:00 Ελλάδα-Ιταλία

21:00 Ελλάδα-Κροατία

22:00 Πολωνία-Ιταλία

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου

14:00 Κροατία-Ιταλία

15:00 Ελλάδα-Πολωνία

18:00 Αγώνας για την τρίτη θέση

19:30 Τελικός για την πρώτη θέση

Τα τρία ματς της ελληνικής ομάδας και οι δυο αγώνες κατάταξης θα μεταδοθούν απ’ ευθείας από την Cosmote TV.

Την ελληνική ομάδα απαρτίζουν οι εξής 15 παίκτες:

Γιώργος Καλαμαρίδης, Γιάννης Σγούρας, Θωμάς Γούλας, Γιάννης Μαργαρίτης, Αλέξανδρος Μουρτζάκης, Βασίλης Ασημάκης, Αρμάντο Τζαφέρι, Στράτος Φούσκας, Στέφανος Γιώτης, Νίκος Χατζής, Αντι Ντέρμισι, Θεόδωρος Παπαδάκης, Αναστάσιος Παπαδόπουλος, Ραφαήλ Μπαμπουλάκης, Βασίλης Καφετζής.

Το Τουρνουά SOCCA Aegean Cup διεξάγεται υπό την αιγίδα και με την αμέριστη υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και του Δήμου Ρεθύμνης.

  • Το μίνι ποδόσφαιρο αναπτύσσεται και εξαπλώνεται διαρκώς και καθίσταται ολοένα και πιο δημοφιλές και γοητευτικό, καθόσον ξαναφέρνει στο προσκήνιο την εποχή της αθωότητας με το αγνό (μετεξελιγμένο) ποδόσφαιρο της αλάνας και ανεβάζει εξ ορισμού την ένταση, την αδρεναλίνη και το hype.
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ