ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

SOCCA Champions League: Η Victory πέτυχε το repeat

0

Victory όνομα και πράγμα και μάλιστα για δεύτερη διαδοχική χρονιά αποδείχθηκε η ομώνυμη ομάδα από το Βρσαρ της Κροατίας, που ανέβηκε στο θρόνο του SOCCA Champions League 2024, η αυλαία του οποίου έπεσε απόψε στο Ρέθυμνο.

Επιβεβαιώνοντας λοιπόν το όνομα της η Βίκτορι νίκησε στον δραματικό τελικό την πολωνική BJM και πέτυχε το repeat στη διοργάνωση, υπερασπιζόμενη τον τίτλο που είχε κατακτήσει πέρυσι στο Μάριμπορ.

Οι Πολωνοί προηγήθηκαν δυο φορές (1-0, 2-1), ωστόσο οι Κροάτες ισοφάρισαν σε 1-1 και 2-2, για να επικρατήσουν στη διαδικασία των πέναλτι με 3-1.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Αλούρ από το Καζακστάν, η οποία στον αγώνα για την τρίτη θέση νίκησε τη ρουμανική Γκλισάντο με 2-1.

Στον προημιτελικό η Βίκτορι είχε ρίξει στο κανναβάτσο τη ρουμανική Ταζμάνσαφτ με 4-2, ενώ στον ημιτελικό ξεπέρασε το εμπόδιο της Αλούρ με 2-1.

Από την πλευρά της η Μπε-Γιοτ-Εμ έφτασε στον τελικό αποκλείοντας την συμπατριώτισσα της Μας-Μπαντ με 3-2 και τη ρουμανική Γκλισάντο με 3-2 στα πέναλτι (0-0 στην κανονική διάρκεια).

MVP o Μπέγκαλιν

Πολυτιμότερος παίκτης του SOCCA Champions League 2024 ανακηρύχθηκε ο Κιανίς Μπέγκαλιν της Αλούρ και καλύτερος τερματοφύλακας ο Νίκολα Μπέλιαν της Βίκτορι, ενώ το βραβείο αθλητικού πνεύματος (Fair Play) απονεμήθηκε στην ιρλανδική ομάδα Ολίμπια.

Μπέλιαν: «Η καρδιά και η φιλία μας»

«Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο ευτυχισμένος είμαι. Στεφθήκαμε πρωταθλητές για δεύτερη χρονιά στη σειρά και σε ατομικό επίπεδο ανακηρύχθηκα καλύτερος τερματοφύλακας για τρίτη φορά σε μια διεθνή διοργάνωση. Είναι ώρα να αποσυρθώ, αν και είμαι μόλις 23 χρονών» τόνισε γελώντας ο Νίκολα Μπέλιαν.

«Ο θρίαμβος μας είναι απόρροια της καρδιάς που δείξαμε, όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Έχουμε μια πολύ καλή και ψυχωμένη ομάδα που στηρίζεται επίσης στη φιλία και στο δέσιμο των παικτών. Η διοργάνωση ήταν υπέροχη, περάσαμε πολύ όμορφα στο πανέμορφο και φιλόξενο Ρέθυμνο και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε εδώ και του χρόνου» κατέληξε ο τερματοφύλακας των πρωταθλητών, ο οποίος δηλώνει «μέγας θαυμαστής του μάγου που λέγεται Λούκα Μόντριτς».

Μαρινάκης: «Σημείο αναφοράς το Ρέθυμνο»

Τη χαρά και την απόλυτη ικανοποίηση του για τη διοργάνωση εξέφρασε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, ο οποίος απένειμε το τρόπαιο και τα χρυσά μετάλλια στους παίκτες της Βίκτορι.

«Για άλλη μια φορά το Ρέθυμνο έγινε σημείο αναφοράς στα δρώμενα της SOCCA και γι αυτό αισθανόμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι. Η πόλη μας διαθέτει αθλητική κουλτούρα και αυτή η διοργάνωση που μάλιστα δεν αφορά επαγγελματίες παίκτες διείσδυσε σε όλη την τοπική κοινωνία, όπως άλλωστε είχε συμβεί και σε εκείνες του 2013 και του 2019. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο, τους εθελοντές, τους χορηγούς και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία».

Η σκυτάλη στην Εθνική ομάδα

Μετά το SOCCA Champions League τη σκυτάλη στο γήπεδο της Σοχώρας του Ρεθύμνου παίρνει το Τουρνουά SOCCA Aegean Cup, στο οποίο συμμετέχουν οι Εθνικές ομάδες της Ελλάδας, της Κροατίας, της Πολωνίας και της Ιταλίας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της SOCCA που θα διεξαχθεί από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου στο Ομάν.

Το πρόγραμμα του SOCCA Aegean Cup:

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου

19:00 Κροατία-Πολωνία

20:00 Ελλάδα-Ιταλία

21:00 Ελλάδα-Κροατία

22:00 Πολωνία-Ιταλία

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου

14:00 Κροατία-Ιταλία

15:00 Ελλάδα-Πολωνία

18:00 Αγώνας για την τρίτη θέση

19:30 Τελικός για την πρώτη θέση

Τα τρία ματς της ελληνικής ομάδας και οι δυο αγώνες κατάταξης θα μεταδοθούν απ’ ευθείας από την Cosmote TV.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ