ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Διαψεύδονται τα περί «φυγής» Κασσελάκη

0

Σε διάψευση πληροφοριών που θέλουν τον Στέφανο Κασσελάκη να σκέπτεται έως και την αποχώρησή του από την ενεργό πολιτική, προχώρησαν κύκλοι του στενού περιβάλλοντος του έκπτωτου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στη «Ναυτεμπορική», οι εν λόγω πηγές απέρριπταν μια τέτοια εκδοχή λέγοντας ότι χαρακτηριστικά ότι  «δεν ισχύει».

Πληροφορίες που είδαν νωρίτερα το φως της δημοσιότητας εμφάνιζαν τον Στέφανο Κασσελάκη έτοιμο να οδηγηθεί στην απόφαση όχι μόνο να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στην επικείμενη εσωκομματική διαδικασία εκλογής νέου προέδρου αλλά και να σκέπτεται την αποχώρησή του από την πολιτική, όντας  βαθιά απογοητευμένος από τις εσωκομματικές «μαχαιριές» και από συμπεριφορές  συγκεκριμένων προσώπων, όπως αυτές του Παύλου Πολάκη.

Τα επόμενα βήματα

Στο ήδη πολωμένο εσωκομματικό κλίμα, το πρώτο βήμα για την εκλογή νέου προέδρου θα είναι η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας πιθανότατα την Τρίτη, όπου σκοπεύεται να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα των επόμενων βημάτων.

Η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος αναμένεται πιθανότατα να αποφασίσει νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής σε δεκαπέντε μέρες.

Και αυτή με τη σειρά της θα αποφασίσει τις ημερομηνίες για την διεξαγωγή του Εκτάκτου Συνεδρίου, το οποίο θα ανακηρύξει τις υποψηφιότητες για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος. Η Κεντρική Επιτροπή θα εισηγηθεί και τα υπόλοιπα διαδικαστικά θέματα και την ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογής νέου προέδρου.

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία, έχει εκδηλώσει δημοσίως ο Παύλος Πολάκης. Επίσης, ο Νικόλας Φαραντούρης σε δηλώσεις του έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα, ενώ οι Ν. Παππάς και Σ. Φάμελλος δεν έχουν μέχρι στιγμής ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους, σχετικά ερωτηθέντες. «Παρών» στην διαδικασία για την εκλογή προέδρου δήλωσε και ο Απόστολος Γκλέτσος.

Δεν παρεμβαίνει ο Τσίπρας

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Αλέξης Τσίπρας «επιβεβαιώνει τη διατήρηση της αποστασιοποιημένης στάσης του» και αναμένεται να αποφύγει οποιαδήποτε εμπλοκή στις τρέχουσες διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραιτήσεις

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μπάμπης Παπαδάκης.

Με μήνυμά του προς τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του κόμματος, ο κ. Παπαδάκης ανέφερε: «Αγαπημένοι και αγαπημένες, σας ευχαριστώ όλους και όλες για την συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Αν υπήρξαν κάποιες στιγμές έντασης θέλω να γνωρίζετε ότι αυτές ήταν αποτέλεσμα της καθημερινής πίεσης από την δουλειά. Συνεργαστήκαμε καθαρά, έντιμα και με επαγγελματισμό. Ολόψυχα εύχομαι κάθε καλό».

Την παραίτησή της υπέβαλε επίσης η Ευγενία Κουντούρη, που ήταν του επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμφότεροι παραμένουν συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη.

naftemporiki.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ