ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια της ΕΛ.Α.Σ 30χρονος Τούρκος – Ερευνάται η σχέση του με την τουρκική μαφία

0

 Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ένα 30χρονος Τούρκος, ο οποίος βρισκόταν εδώ και καιρό στο στόχαστρο της ΕΥΠ.

Στην κατοχή του 30χρονου βρέθηκαν πλαστά έγγραφα και πιστόλι με σφαίρες. Τα έγγραφα που είχε στην κατοχή του ο συλληφθείς ήταν έγγραφα αρχών της Ιταλίας, ταυτότητα και άδεια οδήγησης.

Τον 30χρονο συνέλαβαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χίου, για πλαστογραφία πιστοποιητικών και για το νόμο περί όπλων.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και το κινητό του το οποίο και εξετάζεται.

Πού εστιάζουν οι έρευνες

Ωστόσο, η σύλληψή του δεν ήταν τυχαία. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που σύμφωνα με τις πληροφορίες ανήκει στο τουρκικό οργανωμένο έγκλημα και ήταν στο στόχαστρο της ΕΥΠ εδώ και καιρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, τα στελέχη της ΕΥΠ ερευνούν την δράση του 30χρονου και στο πλαίσιο αυτό είχαν στείλει και απόρρητη έκθεση για το τουρκικό οργανωμένο έγκλημα στην ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, ερευνάται και η σχέση που ίσως είχε μέλη εγκληματικών οργανώσεων που ενεπλάκησαν στο «μακελειό» στην Αρτέμιδα πριν από περίπου έναν χρόνο, όπου είχαν δολοφονηθεί 6 Τούρκοι.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθη στις 11/9 στη Χίο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χίου, αλλοδαπός (30χρονος), σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκεο συλληφθείς στην πόλη της Χίου και σε έρευνα που ακολούθησε, σε οικία όπου διαμένει στην ίδια περιοχή, παρουσία δικαστικού λειρουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •     πιστόλι,
  •     γεμιστήρας,
  •     41 φυσίγγια,
  •     2 έγγραφα αρχών Ιταλίας (ταυτότητα και άδεια ικανότητας οδήγησης), τα οποία έφεραν ενδείξεις πλαστότητας.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς κατείχε το πιστόλι και τα φυσίγγια παράνομα, ενώ κατασχέθηκε και κινητό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου»

naftemporiki.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ