ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Μαίνεται η μάχη για τα «κλειδιά» της Κουμουνδούρου μετά το «μπλόκο» Κασσελάκη

0

Σε νέο αντιπερισπασμό προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης λίγες μέρες μετά την επισημοποίηση της καθαίρεσής του από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, και μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Νίκου Παππά στην 88η ΔΕΘ, ο τέως πρόεδρος ανακάλεσε το πληρεξούσιο που είχε παραχωρήσει στον γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη.

Η ανάκληση έγινε την Παρασκευή, δηλαδή μια ημέρα μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που τον κήρυξε και τυπικώς έκπτωτο.

Η κίνηση Κασσελάκη ερμηνεύεται ως απόπειρα για «μπλόκο» στις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ επί οικονομικών θεμάτων.

«Δεν υπάρχει νομικό κενό»

Πηγές της Κουμουνδούρου σχολίαζαν ότι «δεν υπάρχει νομικό κενό» ενώ σχετικά ερωτηθείς ο Νίκος Παππάς κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στην ΔΕΘ, αρκέστηκε να πει ότι «όλα τα αξιώματα είναι ανακλητά, όπως και αυτό του προέδρου».

«Δεν νοείται»,πρόσθεσε, «ότι το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ θα προέβλεπε μία εντολή η οποία δεν υπόκειται σε έλεγχο. Η Πολιτική Γραμματεία έκανε μία διαδικασία χωρίς καμία ένσταση και έφερε ένα αποτέλεσμα.

Θα σεβαστούμε όλοι το καταστατικό και θα προχωρήσουμε σε νέα εκλογή».

Από την πλευρά του τέως προέδρου ανακοινώθηκε σήμερα το εξής:

«Με δεδομένο ότι ο κ. Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει πλέον πληροφόρηση από τα όργανα του κόμματος για ενέργειες και αποφάσεις που αφορούν τα οικονομικά και διαχειριστικά θέματα του κόμματος, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να έχει πλέον και την οποιαδήποτε ευθύνη για αυτές τις αποφάσεις. Ως εκ τούτου, ο κ. Στέφανος Κασσελάκης ανακάλεσε από την Παρασκευή 13.9.2024 το πληρεξούσιο προς τον κ. Χρήστο Μαυροκεφαλίδη».

Η ανακοίνωση έχει σημερινή ημερομηνία (15.9.2024) και φέρει την υπογραφή του νομικού συμβούλου κ. Κασσελάκη, Χαράλαμπου Πελέκη.

Το τηλεφώνημα

Πληροφορίες θέλουν τον κ. Κασσελάκη να τηλεφώνησε την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στον οικονομικό διευθυντή του κόμματος, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη και να τον ρωτά «ποιος είναι ο εν ενεργεία υπεύθυνος για τα διοικητικά και τα ποινικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Μαυροκεφαλίδης φέρεται να απήντησε: «Εσείς είστε, εκτός εάν υπογράψετε πληρεξούσιο» προκειμένου να εξουσιοδοτηθεί έτερο πρόσωπο.

Τότε, ο κ. Κασσελακης φέρεται να του ανταπάντησε: «Πώς θα υπογράψω πληρεξούσιο όταν δεν ξέρω τι αποφάσεις λαμβάνονται;».

Ο κ. Μαυροκεφαλίδης από την πλευρά του φέρεται να δίνει άλλη εκδοχή, λέγοντας ότι η απάντηση στο λόγω ερώτημα Κασσελάκη ήταν «εγώ είμαι ο υπεύθυνος».
Τρίτο επεισόδιο

Η σημερινή κίνηση είναι η κατά σειράν τρίτη -υπαρκτή ή αποδιδόμενη- «απόπειρα» του Στέφανου Κασσελάκη να διατηρήσει τα κεκτημένα επί της σφραγίδας του κόμματος ή έστω να αμφισβητήσει de facto τη διαδικασία που οδήγησε στην καθαίρεσή του.

Είχε προηγηθεί την περασμένη Πέμπτη η, μηδέποτε επιβεβαιωθείσα αλλά πιθανότατη, πρόθεσή του να ξαναμπεί στο γραφείο του.

Σχετικώς ανάλογο σκηνικό εκτυλίχθηκε και το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή, όταν χρειάστηκε η κινητοποίηση της φρουράς προκειμένου να απομακρύνει μετακλητό υπάλληλο του ΣΥΡΙΖΑ που επεχείρησε να μπει στο γραφείο του Νίκου Παππά (και πρώην γραφείο Κασσελάκη).

Καίτοι πηγές από το περιβάλλον του νέου επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για παρεξήγηση, το γεγονός είναι ενδεικτικό της ρευστότητας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Πληροφορίες θέλουν  συνεργάτες του Κασσελάκη να μην αποκλείουν ακόμη και προσφυγή σε ένδικα μέσα επιμένοντας ότι το  θέμα που προέκυψε με την έκπτωσή του δεν είναι πολιτικό, αλλά νομικό καθώς από τη στιγμή που ο πρόεδρος δεν είναι στη θέση του, δεν μπορούν να γίνονται διαχειριστικές ή άλλες οικονομικές πράξεις.

naftemporiki.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ