ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Η αποκωδικοποίηση της ανακοίνωσης Κασσελάκη – «Αναζητά ηρωική έξοδο» λένε οι απέναντι

0

 «Είμαι εδώ για να μην αποκλειστεί καμία υποψηφιότητα. Είμαι εδώ για να μην αποκλειστεί κανένας ψηφοφόρος από την κάλπη» Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν χρησιμοποίησε καθόλου τυχαία αυτές τις δύο φράσεις στο βίντεο με το οποίο δημοσιοποίησε χθες Πέμπτη την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αυτό γιατί συνομιλητές του εκφράζουν και στο CNN Greece την ανησυχία τους για το ότι ακόμα και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο μπορεί να τεθεί θέμα παραπομπής του έκπτωτου προέδρου στην Επιτροπή Δεοντολογίας για «αντικαταστατική συμπεριφορά».

Αν συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος.

Ήδη, εξάλλου, έχουν παραπεμφθεί ή αναμένεται να παραπεμφθούν ακόμα και συντονιστές Νομαρχιακών Επιτροπών που είχαν εκδώσει ψηφίσματα στήριξης του κ. Κασσελάκη, αλλά και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής με το κατηγορητήριο να αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, πως αυτά τα ψηφίσματα «δημοσιεύτηκαν σε δεξιά έντυπα».

Η πρόσκληση, εξάλλου, του καθαιρεθέντος προέδρου για εγγραφές στο κόμμα πριν τις 11 Οκτωβρίου- καταληκτική ημερομηνία για να μπορεί να είναι κάποιος υποψήφιος σύνεδρος στις εκλογές ανάδειξής τους στις 19 και 20 Οκτωβρίου- δεν είναι επίσης τυχαία.

Κι αυτό γιατί οι «κασσελακικοί» ανησυχούν πως χάνουν τους συσχετισμούς στο συνέδριο της 1η με 3 Νοεμβρίου, η οποία ως εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει, κατά τους ίδιους, σε νέα προσκόμματα στην υποψηφιότητα του εκλεκτού τους.

Casus belli, επίσης, για τους ίδιους θα είναι η επανακατάθεση στην Κ.Ε. της τροπολογίας του Δημήτρη Χατζησωκράτη για χρονική μετάθεση της εκλογής της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Την ίδια ώρα, φουντώνει η συζήτηση στο εσωκομματικό παρασκήνιο και για το αν θα στηθούν, εν τέλει, κάλπες στις 24 Νοεμβρίου και το συνέδριο δεν θα λάβει κάποια άλλη απόφαση, ακόμα κι αλλαγής του τρόπου εκλογής προέδρου ώστε να γίνει από την Κ.Ε ή και εκλογής μεταβατικού προέδρου μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Παραλλήλως, πληροφορούμαστε για άτυπη συμμαχία ανάμεσα σε έναν εκ των υποψηφίων από τη μία πλευρά με θεσμικό κομματικό παράγοντα από την άλλη ο οποίος διατηρεί ισχυρή επιρροή ώστε να στηριχθεί ο πρώτος στην υποψηφιότητά του.

Όπως κι αν έχει, οι εσωκομματικοί αντίπαλοι Κασσελάκη εκφράζουν σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο επιθυμεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν το ξεκαθάρισε στο βίντεο που ανάρτησε.

Τον κατηγορούν, μάλιστα, πως αναζητά ηρωική έξοδο χωρίς να μετρηθεί ξανά σε κάλπες.

Αυτό ήταν και το κλίμα στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας κατά τη διάρκεια της οποίας «μελετήθηκαν» και τα κρυφά νοήματα του βίντεο Κασσελάκη, ο οποίος σήμερα θα βρεθεί στο Ξυλόκαστρο και στο Λουτράκι Κορινθίας.

 

cnn.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ