ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αίγυπτος εξέδωσε NOTAM: Αποφύγετε 4-7 τα χαράματα τον ιρανικό εναέριο χώρο -Επίκειται επίθεση Ιράν σε Ισραήλ;

0

Η Αίγυπτος έδωσε οδηγίες στις αεροπορικές εταιρείες της χώρας να αποφεύγουν τον ιρανικό εναέριο χώρο από τις 4 έως τις 7 το πρωί της Πέμπτης, μεσούσης της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.

Η NOTAM της Αιγύπτου, μια προειδοποίηση ασφαλείας που εκδόθηκε σήμερα προς τους κυβερνήτες, αναφέρει πως η οδηγία θα τεθεί σε ισχύ από τις 04.00 έως τις 07.00 ώρα Ελλάδας. Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τους λόγους έκδοσής της.

«Όλες οι αιγυπτιακές αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να αποφεύγουν να πετούν πάνω από το FIR της Τεχεράνης. Κανένα σχέδιο πτήσης δεν θα γίνει αποδεκτό για πτήσεις πάνω από αυτήν την περιοχή» επισημαίνεται στην προειδοποίηση, που αναφέρεται σε αυτό το διάστημα των τριών ωρών.

«Μια τέτοια NOTAM από την Αίγυπτο είναι πολύ ασυνήθιστη. Είναι πιθανό να πρόκειται για μια ένδειξη μιας ιρανικής απάντησης στο Ισραήλ και κατά συνέπεια μιας ευρύτερης διαταραχής του εναέριου χώρου, αλλά την ίδια στιγμή ενδέχεται να υπάρχει άλλος λόγος» αναφέρει ο OPSGROUP, ένας οργανισμός που μοιράζεται πληροφορίες σχετικά με τους εναέριους κινδύνους.

iefimerida.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ