ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Με πύραυλο της Βόρειας Κορέας η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία

0

Βορειοκορεάτικο πύραυλο χρησιμοποίησε στην επίθεση που στοίχησε τη ζωή σε έναν 35χρονο και τoν τετράχρονο γιο του τα ξημερώματα της Κυριακής (11/8) η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ειδικότερα, σε μήνυμά του στο Telegram ο Ουκρανός πρόεδρος ενημέρωσε πως οι Αρχές της χώρας «συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστώσουν τα ακριβή στοιχεία αυτού του πυραύλου».

Εξέφρασε, παράλληλα τα συλλυπητήριά του στους οικείους των θυμάτων, ενώ ενημέρωσε πως «τρεις ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός 12χρονου αγοριού».

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι «μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, ο ρωσικός στρατός χτύπησε με περισσότερους από 30 πυραύλους και περισσότερες από 800 βόμβες με drone».

«Οι Ρώσοι δεν έχουν γεωγραφικούς περιορισμούς στη χρήση τέτοιων όπλων - από τις πρώτες ημέρες ενός πολέμου πλήρους κλίμακας, ολόκληρη η επικράτεια της χώρας μας βρίσκεται υπό την απειλή συνεχών χτυπημάτων» πρόσθεσε.

Ζητά άρση των περιορισμών από τη Δύση

Την ίδια ώρα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του «σε όλους τους εταίρους μας που βοηθούν με συστήματα αεράμυνας και μαχητικά αεροσκάφη».

Ισχυρίστηκε όμως ότι, «για να σταματήσουμε τη Ρωσία, χρειαζόμαστε όχι μόνο μια ολοκληρωμένη ασπίδα προστασίας από αέρος που θα προστατεύει όλες τις πόλεις και τις κοινότητές μας, αλλά και ισχυρές αποφάσεις από τους εταίρους μας. Αποφάσεις που θα άρουν τους περιορισμούς στις αμυντικές μας ενέργειες».

«Όταν το βεληνεκές της Ουκρανίας δεν θα έχει όρια, αυτός ο πόλεμος θα έχει σίγουρα ένα όριο - θα φέρουμε πραγματικά πιο κοντά τη δίκαιη κατάληξή του» συμπλήρωσε.

cnn.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ