ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανός ιστορικός προβλέπει τον νικητή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ

0

Την πρόβλεψή του για το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών έκανε ο ιστορικός Άλαν Λίχτμαν, γνωστός και ως «Νοστράδαμος», καθώς, από το 1984, έχει πέσει έξω μόλις μια φορά.

Ο Λίχτμαν προέβλεψε ότι η Κάμαλα Χάρις θα κερδίσει την κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

«Η Κάμαλα Χάρις θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών - τουλάχιστον αυτή είναι η πρόβλεψή μου για την έκβαση αυτής της κούρσας», είπε ο 77χρονος Λίχτμαν στο τέλος του ιδιόρρυθμου επτάλεπτου βίντεο, το οποίο τον δείχνει να τρέχει με τη στολή αθλητή του στίβου, εναντίον άλλων ηλικιωμένων ανταγωνιστών σε έναν προκριματικό αγώνα για τους εθνικούς Ολυμπιακούς Αγώνες ηλικιωμένων του 2025.

«Αλλά το αποτέλεσμα εξαρτάται από εσάς. Γι' αυτό βγείτε έξω και ψηφίστε», πρόσθεσε.

Οι προβλέψεις του Λίχτμαν βασίζονται σε ένα σύνολο προτάσεων σωστού/λάθους και δεν λαμβάνουν υπόψη τις τάσεις των δημοσκοπήσεων.

Ο Λίχτμαν προέβλεψε με ακρίβεια τον απροσδόκητο εκλογικό θρίαμβο του Τραμπ το 2016 επί της Χίλαρι Κλίντον, τη στιγμή που οι περισσότερες δημοσκοπήσεις έδειχναν αντίθετο αποτέλεσμα. Προέβλεψε επίσης σωστά ότι ο Τραμπ θα παραπεμπόταν σε δίκη κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, πράγμα το οποίο έγινε, δύο φορές.

Καθηγητής ιστορίας στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο, προβλέπει τα αποτελέσματα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών από το 1984 και ισχυρίζεται ότι έχει προβλέψει με ακρίβεια όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις εκτός από μία - τον αμφισβητούμενο θρίαμβο του Τζορτζ Μπους επί του Αλ Γκορ το 2000. Τότε η τύχη του ένοικου του Λευκού Οίκου κρίθηκε αφού το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε υπέρ του Μπους μετά από εβδομάδες νομικής διαμάχης για αμφισβητούμενα ψηφοδέλτια.

cnn.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ