ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Νέο μήνυμα από ΗΠΑ: Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε πρόσθετη αμυντική υποστήριξη στο Ισραήλ

0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να προσφέρουν «πρόσθετη αμυντική υποστήριξη» στο Ισραήλ μετά την εκτόξευση ιρανικών πυραύλων που στόχευσαν τον σύμμαχο της Ουάσινγκτον, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του αμερικανικού στρατού.

«Οι δυνάμεις μας παραμένουν στη θέση τους για να παράσχουν πρόσθετη αμυντική υποστήριξη και να προστατέψουν τις αμερικανικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή» μετά τη συμμετοχή τους στην «αναχαίτιση των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ», δήλωσε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν το Ισραήλ να αμυνθεί

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε νωρίτερα ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει το Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στις ιρανικές επιθέσεις και να προστατεύσει το αμερικανικό προσωπικό στην περιοχή.

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν με την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις και τους συμβούλους τους σε θέματα εθνικής ασφάλειας. Η ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε μετά την έναρξη της ιρανικής επίθεσης στο Ισραήλ, αναφέρει: «Εξέτασαν την κατάσταση των αμερικανικών προετοιμασιών για να βοηθήσουν το Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις και να προστατεύσουν το προσωπικό των ΗΠΑ στην περιοχή».
Χιλιάδες στρατεύματα στη Μέση Ανατολή στέλνουν οι ΗΠΑ όπως έκανε νωρίτερα γνωστό το Αμερικανικό Πεντάγωνο, προκειμένου - όπως αναφέρει - να ενισχύσει την ασφάλεια και να υπερασπιστεί το Ισραήλ εάν χρειαστεί.

Μοίρες μαχητικών αεροσκαφών και το προσωπικό τους θα ενισχύσουν την παρουσία τους στην περιοχή είχε αναφέρει εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

protothema.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ