ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

BBC: Το Ισραήλ θα απαντήσει σκληρά στην ιρανική επίθεση - Πού μπορεί να χτυπήσει

0

Το Ισραήλ θα μπει τώρα στον πειρασμό να ανταποδώσει στο Ιράν με πολύ μεγαλύτερη ισχύ από ό,τι έκανε τον Απρίλιο, μετά την επίθεση με εκατοντάδες πυραύλους που δέχθηκε το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με το BBC.

Τότε, μετά από μια ομοβροντία περίπου 300 ιρανικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, που εκτοξεύτηκαν ως απάντηση σε ισραηλινό χτύπημα στο προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό, υπήρξε μια συντονισμένη διεθνής διπλωματική προσπάθεια να συγκρατηθεί το Ισραήλ και να μην αντιδράσει πολύ δυναμικά.

Τελικά, το Ισραήλ πραγματοποίησε μια μικρή αλλά συμβολική πυραυλική επίθεση σε στόχο κοντά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Προκάλεσε μικρή ζημιά, αλλά έδειξε στο Ιράν ότι μπορούσε να χτυπήσει.

Αυτή τη φορά μπορεί να είναι διαφορετική η απάντηση, γράφει το BBC.

Το Ισραήλ βλέπει τις πρόσφατες ενέργειές του σε όλη την περιοχή τόσο ως αποτρεπτικό μέσο για τους εχθρούς του όσο και ως εξάλειψη των απειλών που αντιμετωπίζει.

Ακριβώς όπως το Ιράν αισθάνθηκε ότι έπρεπε να απαντήσει στις δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη τον Ιούλιο και του ηγέτη της Χεζμπολάχ τον Σεπτέμβριο, το Ισραήλ είναι απίθανο να δεχτεί αυτή την άμεση επίθεση από το Ιράν χωρίς να αντιδράσει.

Οι στόχοι του θα μπορούσαν να κυμαίνονται από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν μέχρι τις βάσεις των Φρουρών της Επανάστασης, τις αποθήκες πυρομαχικών και τις θέσεις απ' όπου εκτοξεύθηκαν οι πύραυλοι την Τρίτη.

iefimerida.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ